Ο κυκλώνας Ζορμπάς έχει ήδη επισκεφθεί την χώρα μας, αλλά δεν έχει κάνει ακόμη το… μπαμ, που αναμένεται τις επόμενες ώρες. Οι ειδικοί τον παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό και τονίζουν πως έρχεται… φουριόζος!
Ο κ. Πετράκης περιέγραψε την πορεία που θα ακολουθήσει ο κυκλώνας Ζορμπάς κατά το… πέρασμά του από την χώρα, αλλά δεν στέκεται μόνο στο σήμερα. Αλλά και στο αύριο.
Κι αυτό διότι το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, ενδέχεται να μας κάνει να… συνηθίσουμε τέτοια φαινόμενα! Τα οποία μέχρι στιγμής εμφανίζονται μια φορά το χρόνο… και αν. Θα ισχύει όμως αυτό για πάντα; Ο κ. Πετράκης δεν είναι τόσο σίγουρος…
Την ίδια ώρα, με νέο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ ενημερώνει για την επιδείνωση του καιρού με το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται τις επόμενες ώρες.
Για να συνεχίσει: «Αυτοί ακολουθούν μια συγκεκριμένη τροχιά, η οποία είναι από Δύση προς Ανατολή. Υπάρχουν διάφορα προγνωστικά μοντέλα τα οποία προσπαθούν να μας δώσουν ακριβώς την τροχιά.
Αλλά και αυτά τα μοντέλα δεν έχουν βεβαιότητα 100%. Δηλαδή μπορεί να τρέξουν έξι μοντέλα και να σου δώσουν διαφορετικές τροχιές για το πού θα καταλήξει ο κυκλώνας Ζορμπάς.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο κυκλώνας Ζορμπάς δημιουργήθηκε και παραμένει στο Ιόνιο. Κατεβαίνει προς τα κάτω, θα πιάσει τη νότια Πελοπόννησο και θεωρητικά πρέπει να γυρίσει προς την Κρήτη και σιγά – σιγά να πάρει προς τα πάνω το δρόμο και να εξαφανιστεί.
Πηγή:newsit.gr