Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για οδύσσεια των καρκινοπαθών, αφήνοντας αιχμές κατά της διοίκησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.
Σύμφωνα με την καταγγελία, το τελευταίο δεκαπενθήμερο ακυρώνονται προγραμματισμένες χημειοθεραπείες σε εξωτερικούς ογκολογικούς ασθενείς.
Εργαζόμενοι και ασθενείς σημειώνουν πώς οι ακυρώσεις είναι πολλές, ενώ μεγάλη είναι η αναστάτωση των καρκινοπαθών, οι οποίοι διαμαρτύρονται προς κάθε κατεύθυνση.
Το πρόβλημα, όπως εξηγούν, δημιουργείται εξαιτίας των ελλείψεων σε ειδικά χημειοθεραπευτικά φάρκακα για συγκεκριμένους τύπους καρκίνου.
Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως η διοίκηση του νοσοκομείου δικαιολογείται προς τους καρκινοπαθείς που διαμαρτύρονται με το επιχείρημα ότι τελείωσε το έτος και υπήρξε πρόβλημα διαχείρισης των αποθεμάτων και δυσκολία έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από το υπουργείο Υγείας.
Οι καρκινοπαθείς, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ψάχνουν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο τα χημειοθεραπευτικά φάρμακα και ογκολόγους, με αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμες μέρες για τη θεραπεία τους.
Πηγή: reader.gr