Με παρέμβαση και επιστολές που απέστειλε στον Πρωθυπουργό κ.Τσίπρα, στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ.Μητσοτάκη , στους αρχηγούς των κομμάτων και στον αρμόδιο Υπουργό ο δήμαρχος Κω υψώνει κραυγή αγωνίας.
Οπως αναφέρει, οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στις λιμενικές εγκαταστάσεις που φιλοξενούν την κρουαζιέρα, κινούνται με πολύ αργούς ρυθμούς αν και είναι γνωστό το κρηπίδωμα έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και δεν μπορούν να δέσουν τα κρουαζιερόπλοια ενώ το κτίριο επιβατών έχει κριθεί ακατάλληλο.
Μάλιστα ο Δήμαρχος Κω κ.Κυρίτσης είχε στείλει πριν από ένα μήνα, επιστολή, στον Υπουργό Υποδομών κ.Σπίρτζη με την οποία τόνιζε τους κινδύνους από την καθυστέρηση στα έργα.
Αν δεν υπάρξουν διαβεβαιώσεις, οι οποίες θα τηρηθούν στο ακέραιο, ότι τον Απρίλιο θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα, τότε οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κρουαζιέρας θα βγάλουν την Κω από τα δρομολόγιά τους.
Μάλιστα όλο το προηγούμενο διάστημα, οι εταιρείες κρουαζιέρας ζητούσαν επιτακτικά τόσο από το Δήμο της Κω όσο και από το Υπουργείο Ναυτιλίας διαβεβαιώσεις για το χρόνο αποπεράτωσης των έργων.
Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Κω κ.Γιώργος Κυρίτσης , αναφέρει: 
«Πριν από ένα περίπου μήνα , με επιστολή μου προς τον αρμόδιο Υπουργό, ζήτησα την επιτάχυνση των διαδικασιών και επισήμανα και τους κινδύνους. Πρέπει να αντιληφθεί το σύνολο του πολιτικού κόσμου ότι σε έκτακτες καταστάσεις χρειάζονται έκτακτες και άμεσες λύσεις. Η Κως έχει υποστεί πολλά. Δεν θέλει να υποστεί το κόστος μιας καθυστέρησης στην αποκατάσταση των ζημιών, που θα αναγκάσει τις εταιρείες κρουαζιέρας να βγάλουν την Κω από τους προορισμούς τους. Επιτέλους ζητάμε το αυτονόητο, ένα χρονοδιάγραμμα δεσμευτικό που θα καθησυχάσει τις εταιρείες και θα εγγυηθεί ότι οι λιμενικές εγκαταστάσεις για την κρουαζιέρα θα είναι έτοιμες την άνοιξη».’