Ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε πως οι ψήφοι των Ρομά δεν είναι ίδιες (!) με τις ψήφους των ελεύθερων επαγγελματιών και του «υγιούς» όπως το αποκάλεσε κομματιού της ελληνικής κοινωνίας, προκαλώντας την έκρηξη του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Θα πρέπει να ανησυχεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σύνθεση των ανθρώπων που ψήφισαν, αν είναι τελικά οι Ρομά, αν είναι αυτοί με τις ιδιαιτερότητες, αν είναι οι ταλαιπωρημένοι των φυλακών, αν είναι τελικά οι λαθρομετανάστες που πήραν διαβατήρια. Αν πάρεις το υγιές κομμάτι του ελληνικού λαού, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες. Διαφορετικά ψηφίζει ο ελεύθερος επαγγελματίας τον οποίο έλιωσε η κυβέρνηση», είπε ο κ. Κούγιας με τον κ. Κατρούγκαλο να του απαντά: «αυτά δεν πρέπει να τα λέτε».

«Οι Ρομά να ψηφίζουν αλλά δεν μπορεί να υπερηφανεύεται η Αριστερά πως την αισθητική της εκφράζουν οι Ρομά», είπε ο κ. Κούγιας.

«Αυτό δεν ακούγεται καθόλου δημοκρατικό» του είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

«Εμένα μ’ αρέσει να το λέω. Αν η αισθητική της Αριστεράς είναι οι Ρομά, οι ιδιαιτερότητες, οι ταλαιπωρημένοι των φυλακών. Είμαι ο Αλέξης Κούγιας και τα λέω σοβαρά. Δεν είναι το ίδιο πράγμα να έχεις ως ψηφοφόρο σου τον ανεξάρτητο ο οποίος δεν είναι ο άνθρωπος που περιμένει το επίδομα», συνέχισε ο κ. Κούγιας και ανέφερε πως οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι γκέι και οι Ρομά.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου του είπε πως «είναι σοκαριστική η άποψή σας, δεν είναι δημοκρατική. Δεν μπορείτε να λέτε ότι έχει άλλο βάρος η ψήφος ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του ατόμου που ψηφίζει. Είναι ότι πιο φασιστικό έχω ακούσει τελευταία».

«Δεν πειράζει εγώ είμαι φασίστας, αριστερός ήμουν εγώ. Εγώ έχω μια διαφορετική άποψη», απάντησε ο κ. Κούγιας με τον κ. Χατζηνικολάου να του λέει «λυπάμαι πολύ, είναι πολύ θλιβερή η τοποθέτησή σας».

Αλέξης Κούγιας και Νίκος Χατζηνικολάου είπαν ο ένας στον άλλο πως έχει φασιστική άποψη.

«Τέτοια άποψη δεν έχω ακούσει να έχουν ούτε χρυσαυγίτες της κακιάς ώρας. Θα σας λατρέψουν οι χρυσαυγίτες», είπε απευθυνόμενος στον ποινικολόγο ο παρουσιαστής.

«Δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η άποψή σας», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

«Εγώ μεγάλωσα μαζί με τους Ρομά», ανέφερε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

«Πού; Ήσασταν γιος υπουργού απ’ ότι θυμάμαι» είπε ο ποινικολόγος προκαλώντας την έκρηξη του παρουσιαστή.

«Εγώ ήμουν 25 ετών όταν έγινε. Μεγάλωσα στην Αλεξανδρούπολη και τη Θεσσαλονίκη όπου υπήρχαν Ρομά, Μουσουλμάνοι, σε μια πολύ φτωχή γειτονιά και έμαθα να εκτιμώ όλους τους ανθρώπους το ίδιο, όχι με βάσει το χρώμα του δέρματος και τη σεξουαλική συμπεριφορά, αυτά που λέτε είναι θλιβερά, λυπάμαι. Μου είναι αρκετά αυτά που είπατε. Πήραμε μια πολύ γερή φασιστική δόση για σήμερα, αρκετά», είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου.