«Το θύμα έριξε και τις 5 μηχανές από τις 7 και υπήρχε επάνοδος να τους ξανά χτυπήσει», σημείωσε ο δικηγόρος των αστυνομικών που κρατούνται στην ΓΑΔΑ για το περιστατικό στο Πέραμα. Όπως είπε ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στο βραδινό δελτίο του Alpha, «οι αυτόπτες μάρτυρες δικαιώνουν τους αστυνομικούς». Πρόκειται για 7 αστυνομικούς «έναν έμπειρο αρχιφύλακα, έναν υπαστυνόμο μορφωμένο και 5 αστυνομικούς που έχουν εμπείρια 5-6 χρόνια στην δουλειά», πρόσθεσε ότι ο νεαρότερος έχει 2 χρόνια εμπειρίας.

Ο κ. Κούγιας, υποστήριξε ότι ο τρόπος που πυροβόλησαν και οι 7 είναι μια ένδειξη ότι υπήρχε ένα σοβαρό συμβάν. «Ένδειξη ότι υπήρχε κάτι ακραίο οι τόσοι πυροβολισμοί» αναφέρει χαρακτηριστικά. Σημείωσε παράλληλα, ότι βρέθηκαν 30 κάλυκες διότι τα όπλα που έχουν οι αστυνομικοί είναι ημιαυτόματα «οπότε όταν πατάς την σκανδάλη φεύγουν 3-4 σφαίρες».

Για το αν υπήρξε ασυνεννοησία μεταξύ κέντρου και αστυνομικών, ο κ. Κούγιας, είπε ότι οι πελάτες του εν μέσω της οχλαγωγίας δεν άκουσαν κάτι. Την ώρα του συμβάντος όπως είπε, θα ήταν αδύνατον να ακούσουν κάτι.

Δείτε το απόσπασμα