Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, θα βρεθούν το προσεχές Σάββατο, 6 του μηνός, στο νησί της Καλύμνου, για τα Θεοφάνεια και τον αγιασμό των υδάτων.
Η επικείμενη επίσκεψή τους στην Κάλυμνο, ωστόσο, προκαλεί ήδη αντιδράσεις από την πλευρά της Κω. Και αυτό γιατί, όπως αναφέρει ο Δήμος σε σχετική ανακοίνωσή του, για να δημιουργηθεί «σωστό ντεκόρ για την επίσκεψη Τσίπρα-Καμμένου στην Κάλυμνο, το λιμάνι της Κω μετατρέπεται σε χωματερή».
Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι με απόλυτα αυταρχικό τρόπο μετέφεραν δεσμευμένο τουρκικό πλοίο από το λιμάνι της Καλύμνου στο λιμάνι της Κω.
«Ο λόγος είναι ότι εν όψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Κάλυμνο, το κατασχεμένο τουρκικό πλοίο “χαλάει” το ντεκόρ που θέλουν να στήσουν στο λιμάνι της Καλύμνου και γι’ αυτό το λόγο το στέλνουν στο λιμάνι της Κω» όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης από το Λιμενικό Ταμείο του Δήμου Κω:

«Το λιμάνι της Κω δεν είναι χωματερή»
«Κάποιοι θεωρούν την Κω ως μία μόνιμη χωματερή.
Σήμερα με απόλυτα αυταρχικό τρόπο και παρά τις αντιδράσεις του Δήμου Κω και του Λιμενικού Ταμείου μεταφέρεται δεσμευμένο τουρκικό πλοίο από το λιμάνι της Καλύμνου στο λιμάνι της Κω.
Παρά την αντίθεσή μας, παρά την επίκληση κάθε λογικού επιχειρήματος. Επιβάλλουν τις αποφάσεις τους μέσω των κρατικών οργάνων.
Ο λόγος είναι ότι εν όψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Κάλυμνο, το κατασχεμένο τουρκικό πλοίο “χαλάει” το ντεκόρ που θέλουν να στήσουν στο λιμάνι της Καλύμνου και για αυτό το λόγο το στέλνουν στο λιμάνι της Κω.
Με τη διαφορά ότι το λιμάνι της Κω δεν είναι χωματερή.
Το λιμάνι της Κω είναι πύλη εισόδου και τουριστικός προορισμός για όσους το έχουν ξεχάσει.
Υπενθυμίζουμε ότι το Λιμενικό Ταμείο με πολύ μεγάλο κόπο και δικές του δαπάνες καθάρισε το λιμάνι της Κω από τα ναυάγια των δουλεμπορικών σκαφών που κάποιοι επέβαλαν να παραμένουν στο λιμάνι της Κω με αποτέλεσμα να βυθιστούν.
Προκαλεί εντύπωση ο αυταρχισμός και η καθεστωτική λογική με την οποία λειτουργούν ορισμένοι. Επιδιώκουν να δημιουργηθούν εντάσεις και επεισόδια και συνεχίζουν να προκαλούν προβλήματα στην Κω».