Στη σημασία του εμβολιασμού και την αύξηση των αντισωμάτων μετά την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την τακτική ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Μαρία Θεοδωρίδου, «η μείωση των αντισωμάτων με την πάροδο του χρόνου έχει πιθανότητα για μεγαλύτερη νόσηση. Η αύξηση των αντισωμάτων μετά την τρίτη δόση είναι ταχεία, απαιτούτνται δύο με τρεις ημέρες».

Θεοδωρίδου: Μέσα σε 2-3 μέρες αυξάνονται τα αντισώματα μετά την τρίτη δόση

«Η χορήγηση της 3ης δόσης στη χώρα μας έχει αρχίσει από την 1η Σεπτεμβρίου. Το FDA έδωσε την έγκριση πριν από 48 ώρες για την 3η δόση, είπε η κυρία Θεοδωρίδου. Η έγκριση στηρίχθηκε σε μελέτη της Pzizer που μετείχαν 10.000 πλήρως εμβολιασμένοι. Οι μισοί πήραν τρίτη δόση και από εκείνους νόσησαν μολις 6 και οι υπόλοιποι πήραν placebo και νόσησαν 126. Μόλις 2 περιπτώσεις στο 1 εκατομμύριο εμφάνισαν περικαρδίτιδα. Ο στόχος του εμβολιασμού έχει επιτευχθεί ως προς την προστασία από σοβαρή νόσηση και θάνατο. Οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν για μικρότερο χρονικό διάστημα.

Η μείωση των αντισωμάτων με την πάροδο του χρόνου έχει πιθανότητα για νόσηση μεγαλύτερη. Η αύξηση των αντισωμάτων μετά την τρίτη δόση είναι ταχεία- απαιτούτνται δύο με τρεις ημέρες.