«Οι πρόσφυγες θα έμεναν στο Χίλτον» αν μοιράζονταν το κονδύλι των 1,6 δισ. ευρώ για το προσφυγικό που είχε δοθεί το προηγούμενο διάστημα, σύμφωνα με τον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Επί ΣΥΡΙΖΑ «υπήρξε 1,6 δισ. ευρώ για το προσφυγικό. Τότε η ΝΔ έλεγε πως υπάρχει ένα μεγάλο σκάνδαλο και σήμερα δεν βλέπω κανέναν από την κυβέρνηση να μιλά. Αυτά τα χρήματα αν τα είχαμε μοιράσει στον καθέναν θα έμεναν όλοι το Χίλτον, πραγματικά, αν διαιρούσαμε το ποσό».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος χαρακτήρισε «κακή» τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό μιλώντας στον ΣΚΑΙ. «Την υλοποιεί και η σημερινή κυβέρνηση και αυτή η συμφωνία δεν βγάζει πουθενά. Ευνοεί μόνο τους Τούρκους και τους Γερμανούς», τόνισε.

«Δεν είναι όλοι πρόσφυγες. Υπάρχουν και οικονομικοί μετανάστες», ισχυρίστηκε ο κ. Κωνσταντινόπουλος και «πρέπει να στείλουμε μήνυμα στους διακινητές».

«Δεν υπάρχει κανείς μου να μην καταδικάζει την τουρκική εισβολή στη Συρία» είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος και συμπλήρωσε: «υπάρχει όμως ένα παιχνίδι. Η δύση και ο Πούτιν με τον τρόπο τους στηρίζουν τον Ερντογάν να τα κάνει όλα αυτά».

«Εκτός από τις κυρώσεις προς την Τουρκία, πρέπει να δημιουργηθεί ένα κίνημα σε όλο τον κόσμο για την απομόνωση της και από τους πολίτες», ανέφερε.