Ο Κόμπι δεν «πετούσε» με τη σύζυγό του και επέμενε να έχει τον ίδιο πιλότο, ο οποίος σκοτώθηκε μαζί του στη μοιραία πτήση

Μια συμφωνία που είχε κάνει ο Κόμπι Μπράιαντ με την σύζυγό του Βανέσα αποκαλύπτει σε δημοσίευμά του το people.com. Συγκεκριμένα αναφέρει πως ο θρύλος του μπάσκετ και η συζυγός του που παντρεύτηκαν το 2001, είχαν συμφωνήσει για λόγους ασφαλείας να μην πετάνε ποτέ μαζί με το ελικόπτερό τους.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Μπράιαντ «πετούσε» μόνο με τον πιλότο που Ara Zobayan, ο οποίος σκοτώθηκε και αυτός στη μοιραία πτήση, μαζί με τον Κόμπι, την 13χρονη κόρη του Τζιάνα και άλλους 6 ανθρώπους.

Ο βετεράνος παίκτης του μπάσκετ είχε δηλώσει πριν λίγο καιρό πως ξεκίνησε να μετακινείται με ελικόπτερο από τότε που έπαιζε στο Λος Άντζελες προκειμένου να κερδίζει χρόνο και να περνάει περισσότερες ώρες με τα παιδιά και την οικογένειά του από το να είναι εγκλωβισμένος στην κίνηση.

Κόμπι και Βανέσα γνωρίστηκαν το 1999 σε ένα πλατό και παντρεύτηκαν δύο χρόνια αργότερα. Όταν γνώρισε τον 21χρονο τότε μπασκετμπολίστα εκείνη ήταν μόλις 17. Η πρόταση γάμου ήρθε 6 μόλις μήνες μετά τη γνωριμία τους ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπέγραψαν ποτέ προγαμιαίο συμβόλαιο. Παρόλο που εκείνος ήταν ήδη αστέρας του NBA