1 Shares

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω, κατηγορούμενος για αποπλάνηση παιδιών κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση αλλά και για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας παιδιών, θα καθίσει στις 4 Νοεμβρίου, ένας 67χρονος κομμωτής.

Ο κατηγορούμενος καταγγέλθηκε από τους γονείς δύο ανήλικων κοριτσιών 11 και επτά ετών, αλλά και από μία 18χρονη συγγενή του, για εξακολουθητική ασέλγεια.

Η 32χρονη ανιψιά του 67χρονου, που προκάλεσε την έρευνα για την υπόθεση, ισχυρίστηκε ενώπιον αστυνομικών του οικείου αστυνομικού σταθμού, ότι τόσο η ίδια, όσο και η μητέρα της -αδελφή της συζύγου από δεύτερο γάμο του καταγγελλόμενου- είχαν ενδείξεις, ότι παρενοχλούσε τα δύο ανήλικα παιδιά και για τον λόγο αυτό τους είχαν απαγορεύσει να συναναστρέφονται μαζί του.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν τα παιδιά, σε ανύποπτο χρόνο -και συγκεκριμένα καθώς έκαναν μπάνιο- είχαν πει στη γιαγιά τους ότι ο κατηγορούμενος τα χάιδευε, ενώ το ίδιο είχαν πει και στη μητέρα τους, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Δημοκρατικής.

Η μάνα, που είναι διαζευγμένη, προκειμένου να μην δώσει έναυσμα για σχόλια και στιγματίσει τα παιδιά, όπως τόνισε, αποφάσισε να μην καταγγείλει το γεγονός στις Αρχές, κρατώντας ωστόσο αποστάσεις από τον 67χρονο.

Στη μήνυση της μητέρας υποστηρίζεται συγκεκριμένα ότι ο 67χρονος έβρισκε ευκαιρία να ασελγεί στα παιδιά της, όποτε επισκέπτονταν την οικία της θείας τους. Η κατάσταση, ωστόσο, πήρε άλλες διαστάσεις όταν στον στενό οικογενειακό κύκλο έγινε γνωστό πως παρόμοια συμπεριφορά είχε επιδείξει και σε τρία εγγόνια του.

Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, η σύζυγος του 67χρονου είναι μητέρα τριών παιδιών από τον πρώτο της γάμο. Με τον κατηγορούμενο φέρεται να έχει κάνει ακόμη δύο.

Κακοποιούσε την εγγονή του από ηλικία 4-5 ετών

Η 18χρονη εγγονή του, από τον πρώτο γάμο της συζύγου του, φέρεται συγκεκριμένα να ισχυρίστηκε ότι ο κατηγορούμενος την κακοποιούσε από ηλικία 4-5 ετών.

Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι ο 67χρονος, σε μικρή ηλικία την οδηγούσε στο κρεβάτι του και έβαζε το χέρι του μέσα από το παντελόνι της. Σε μια περίσταση, ενώ ήταν έξι ετών, φέρεται να είχε ανοίξει την πόρτα της τουαλέτας και να της επέδειξε το μόριό του. Από ηλικία 10 ετών φέρεται να την χάιδευε στο στήθος.

Η μητέρα της 18χρονης κατέθεσε ότι γνώριζε πως είχε ασελγήσει στην κόρη της στα τελευταία τέσσερα έτη και ότι ενημέρωσε τη μητέρα της και σύζυγο του κατηγορούμενου, η οποία δεν δέχτηκε όμως ως αληθείς τις καταγγελίες.

Η 23χρονη κόρη του 67χρονου φέρεται να εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τη συμπεριφορά, που επιδείκνυε η 18χρονη έναντι του πατέρας της και παππού της 18χρονης. Το ίδιο πίστευε και η 32χρονη ανιψιά του.

Τελευταία φορά που ασέλγησε σε βάρος της ήταν, σύμφωνα με τη μήνυσή της, τον Αύγουστο του 2013.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ίδιου μέσου, οι τελευταίες αποφάσισαν να ενημερώσουν την ίδια αλλά και τη σύζυγό του για την εγκληματική συμπεριφορά του.

Έγινε συνάντηση όλων παρουσία του ίδιου, ο οποίος όταν έχασε την υπομονή του, φέρεται να επιτέθηκε στην 32χρονη. 

Επιπλέον, ο πατέρας ενός 12χρονου κοριτσιού, που διαμένει στο Λονδίνο, υποστήριξε ότι το παιδί του έχει πέσει θύμα του 67χρονου.

Πολλά από τα αδικήματα που έχουν καταγγελθεί εις βάρος του 67χρονου έχουν υποπέσει σε παραγραφή.

Αρνείται κατηγορηματικά όλες τις καταγγελίες

Ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται από τους συγγενείς του. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι στο κουρείο του γνώρισε τη σύζυγό του, χήρα με τρία παιδιά.

Τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή, που είδε τη σύζυγό του, την αγάπησε και ήθελε να την παντρευτεί, παρ’ όλες τις εναντιώσεις των γονιών του και των αδελφών του, καθώς και του κοινωνικού τους περίγυρου.

Τα εισοδήματα από την εργασία του ήταν αρκετά και μαζί με την σύζυγό του, κατόρθωσαν, όπως ανέφερε, να μεγαλώσουν αξιοπρεπώς τα τρία της παιδιά και να τα βοηθήσει μέχρι και τον γάμο τους.

Κατά τη διάρκεια του γάμου του απέκτησε με τη σύζυγό του δύο παιδιά, που έχουν ενηλικιωθεί και μένουν μαζί τους.

Υποστήριξε ακόμη ότι οι σχέσεις του με τα παιδιά της συζύγου του ήταν άριστες, ενώ ισχυρίστηκε ότι η σύζυγός του προσπαθούσε να κρατήσει τις ισορροπίες στην οικία τους, καθόσον τα παιδιά της ήταν ιδιαίτερα ατίθασα και αντιδραστικά. Υποστήριξε επίσης ότι δύο από τα παιδιά της συζύγου του άρχισαν να αντιδρούν όταν απέκτησαν αδέλφια, επειδή η προσοχή τους στράφηκε στα άλλα παιδιά και ένιωθαν παραμελημένα.

Τόνισε ότι μετά τη συνταξιοδότησή του έγινε το «ταξί» της οικογένειας της συζύγου του, ενώ εξακολουθούσε να συνδράμει όλους οικονομικά. Όταν αποφάσισε να σταματήσει, όπως υποστηρίζει, εστράφησαν εναντίον του.