Θλιβερή ήταν η παντελής απουσία των «μεγάλων» ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών και της κρατικής ΕΡΤ από την κάλυψη του μακελειού στη γαλλική Νίκαια.
Ο κόσμος ολόκληρος ήταν συγκλονισμένος, τα δίκτυα (όπου γης) μετέδιδαν λεπτό προς λεπτό τις δραματικές εξελίξεις, με τους νεκρούς διαρκώς να αυξάνονται, αλλά στην Ελλάδα όσοι παρακολουθούσαν Mega, Αντέννα, Alpha, Star και την κρατική ΕΡΤ…κοιμόντουσαν ύπνο βαθύ! Παρακολουθούσαν κανονικά επαναλήψεις και ντοκυμαντέρ, λες και δεν είχε συμβεί απολύτως τίποτα.
Και καλά, το Mega δεν υφίσταται εδώ και πολλέδς εβδομάδες. Οι άλλοι ιδιωτικοί σταθμοί, όμως; Πού είναι οι εποχές των μαραθώνιων μεταδόσεων, όταν τα ελληνικά κανάλια δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από τα αμερικανικά και τα ευρωπαικά;
Τα τσάκισαν όλα οι ιδιοκτήτες τους σε μια κακώς εννοούμενη«οικονομία». Αλλά η κρατική ΕΡΤ, που ζει με τα λεφτά των φορολογουμένων, έχει δικαίωμα να…κοιμάται; Η απάντηση είναι «προφανώς ναι», από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμιά λογοδοσία. Άπαντες συνεχίζουν το έργο τους, χωρίς να τους ζητείται ο λόγος για το γεγονός ότι οι ειδήσεις βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα ή γιατί δεν κινητοποιούνται σε ένα μείζον γεγονός, όπως το νέο μακελειό της Γαλλίας.
Και έμεινε μόνο ο Σκάι να σώζει την τιμή της ελληνικής τηλεοπτικής ενημέρωσης, μεταδίδοντας όλα τα νέα σε συνεχή ροή έως τα χαράματα. Μπράβο του…