“Με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι ανεδαφικό να μιλάμε ότι θα ανοίξουμε την 1η Δεκεμβρίου”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας σαφές πως ο αριθμός των κρουσμάτων κάνει αυταπόδεικτο ότι δεν μπορεί να γίνει άρση του lockdown στο τέλος του μήνα.

Μιλώντας στο Mega για την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού και την πίεση που έχει προκληθεί στο σύστημα Υγείας, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι η κουβέντα για το πότε θα αρθεί το lockdown είναι ανεδαφική καθώς πρέπει να πάρει ανάσα το ΕΣΥ “που έχει ξεπεράσει πέντε και έξι φορές τις δυνατότητές του”.

“Θα συνυπολογίσουμε τα πάντα. Η διασπορά του ιού στην κοινότητα και οι αντοχές του ΕΣΥ είναι οι παράμετροι που θα δείξουν πότε και πως θα επανέλθουμε σταδιακά στην όποια κανονικότητα” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βασίλη Κικίλιας τονίζοντας πως χρειάζεται σύνεση, σοβαρότητα και συναίσθηση για το πόσο σημαντική είναι η ζωή από όλους καθώς μας έφεραν σε θέση να προστατεύσουμε όσους κινδυνεύουν αυτοί που δεν τήρησαν τα μέτρα.