Ο επικεφαλής του Ποταμιού μιλώντας στους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου τόνισε ότι χωρίς να είναι διαφανείς οι προθέσεις της Κυβέρνησης ελλοχεύει ο κίνδυνος να συγκροτηθεί τη Δευτέρα το Ε.Σ.Ρ. και να νομοθετήσει η Κυβέρνηση την επομένη μέρα έναν νόμο που είναι στα πλαίσια του προηγούμενου, ζητώντας από το ΕΣΡ να τον εφαρμόσει. «Μπορεί να σκεφτούν τώρα ότι πρέπει να αρχίζει το επώνυμο σου από “Κ” για να να πάρεις άδεια» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια ανέφερε: «Με ευθύνη της Κυβέρνησης έχουμε καταντήσει μια μονοθεματική δημοκρατία αφού εδώ και 2-3 μήνες μιλάμε μόνο για την τηλεόραση, λες και ο κόσμος δεν έχει προβλήματα, λες και η οικονομία πηγαίνει μια χαρά. Πρέπει να ξεμπερδεύουμε με τις τηλεοπτικές άδειες για να ασχοληθούμε με την πραγματική ζωή».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε την πρόταση του Ποταμιού για 10 κανάλια, τα οποία θα πληρώνουν την άδεια τους κάθε χρόνο όπως επίσης και τους εργαζόμενους τους, ενώ το κάθε κανάλι για να ανανεώσει την άδειά του θα πρέπει να πηγαίνει στο ΕΣΡ και να παρουσιάζει φορολογική ενημερότητα, ασφαλιστική ενημερότητα, ότι είναι τακτοποιημένο σε σχέση με τα δάνεια του στις τράπεζες.
Τόνισε δε ότι οι βασικότερες αντιρρήσεις του στα όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα έχουν να κάνουν με τον παράλογα χαμηλό αριθμό των τεσσάρων καναλιών, την απουσία ετήσιας παρακολούθησης καθώς «έχουμε κανάλια που έχουν να πληρώσουν τους εργαζόμενους τους έξι μήνες, όπως έχουμε κανάλια που είναι γεμάτα θαλασσοδάνεια» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια εξέφρασε την άποψη ότι οι άδειες δεν μπορεί να είναι θέμα πορτοφολιού, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν και ποιοτικά κριτήρια που θα αφορούν το ποια είναι τα στελέχη σου και το αν έχεις ελληνικό πρόγραμμα και παραγωγές, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού ερωτώμενος για τη χθεσινή απαξιωτική δήλωση του κ. Σπίρτζη ότι είναι «παιδί της διαπλοκής» χαρακτήρισε τον Χρήστο Σπίρτζη «τροχονόμο της διαπλοκής» και στη συνέχεια ανέφερε: «Ο κ. Σπίρτζης στα δεκαπέντε χρόνια που είχε κεντρικό ρόλο στο ΤΕΕ, σαν θερμό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, σε ποια καταφανή σπατάλη αντιστάθηκε; Σε ποιους εργολάβους είπε όχι; Με ποιους ισχυρούς συγκρούστηκε; Με ποιες αναθέσεις διαφώνησε; Ποιο φαγοπότι αποκάλυψε; Ποια ρουσφέτια αρνήθηκε;» αναρωτήθηκε.
Απαντώντας στα επίμονα ερώτημα των δύο δημοσιογράφων για το θέμα είπε ότι δεν θέλει να δώσει συνέχεια αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανεχτεί πλέον υβριστικές αναφορές λέγοντας: «Μπήκα στην πολιτική με την αίσθηση ότι όλοι έχουμε καλές προθέσεις και ανέχθηκα διάφορα σχόλια. Λέω πλέον ότι υπάρχει ένα όριο, το ξεκαθάρισα και στη Βουλή, και δεν θα ανεχτώ προσβολές. Ο κ. Σπίρτζης λοιπόν όταν ξανασκεφτεί να πει ότι ο Θεοδωράκης είναι παιδί της διαπλοκής, να σκεφτεί ότι θα του απαντήσω. Και προς το παρόν του απαντώ ότι η δική μου οικογένεια δεν είχε ποτέ σχέσεις με εργολάβους και προμήθειες του δημοσίου. Η δική μου οικογένεια ήταν μεροκαματιάρηδες σε πολύ σκληρές δουλειές. Οι δικές τους οικογένειες και του κ. Τσίπρα είχαν σχέση με δημόσια έργα, με προμήθειες και μάλιστα σε σκοτεινές περιόδους για τη χώρα».
Τέλος, ανέφερε ότι υπάρχει κάτι που διαχωρίζει το Ποτάμι από όλα τα κόμματα λέγοντας: «Τα άλλα κόμματα πιστεύουν ότι αυτή η χώρα μπορεί να διορθωθεί αν αλλάξεις απλώς την κυβέρνηση. Ο καθένας για τον εαυτό του. Εμείς πιστεύουμε ότι αν δεν αλλάξουμε τη ρίζα του πολιτικού συστήματος δεν θα φύγουν τα προβλήματα της χώρας».