«Τα σχολεία άνοιξαν με ενισχυμένα πρωτόκολλα, με περισσότερα τεστ και πιο εκτεταμένους ελέγχους σε ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς», δήλωσε η Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η υπουργός Παιδείας θέλησε αρχικά να ευχαριστήσει εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές για τη συνδρομή τους στην όλη διαδικασία.

«Έγινε ο μεγαλύτερος έλεγχος για τον κορωνοϊό που έχει πραγματοποιηθεί στη χώρα μας από την αρχή της πανδημίας. 1,6 εκατ. άνθρωποι ελέγχθηκαν μέσω self και rapid test», τόνισε.

Όπως εξήγησε, εντοπίστηκαν 15.500 εν δυνάμει κρούσματα. «Και εκεί μπορεί να δει κανείς τη σημασία της λειτουργίας των σχολείων και για υγειονομικούς λόγους, διότι αν δεν είχαν ανοίξει τα σχολεία, πιθανόν να μην είχαμε εντοπίσει αυτά τα κρούσματα», συμπλήρωσε η Νίκη Κεραμέως.

Απαντώντας στην αντιπολίτευση και σε εκκλήσεις από ορισμένους επιστήμονες, που ζητούσαν να δοθεί αναβολή στο άνοιγμα των σχολείων για λίγες ημέρες, η υπουργός Παιδείας απάντησε πως «η κάθε απόφαση που παίρνουμε ζυγίζεται πολύ και συζητείται με την επιτροπή των ειδικών. Αν δεν είχαμε ανοίξει σήμερα, θα είχαμε αυτά τα 15.500 κρούσματα που δεν θα τα ξέραμε; Θα είχαν επαφές με πόσα άτομα το καθένα και θα είχαν διασπείρει ακόμη περισσότερο τον ιό».