Ο καθηγητής γενετικής κ. Δερμιτζάκης τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να κλείνουν επιχειρήσεις και να μην επιδεικνύεται από την πλευρά της Εκκλησίας ευελιξία, με τη χρήση για παράδειγμα πλαστικού ή μεταλλικού κουταλιού που θα φέρει από το σπίτι του ο πιστός για τη Θεία Μετάληψη. Μετά από αυτή την τοποθέτηση ο Αμβρόσιος του επιτέθηκε λέγοντας μάλιστα “Να κάτσει στα αυγά του”. Όπως είναι φυσικό, η επιστημονική κοινότητα έσπευσε να υποστηρίξει τον γνωστό καθηγητή, αναμεσά τους και ένας βιολόγος, ο οποίος μάλιστα διευθύνει κορυφαίο εργαστήριο που ασχολείται με έρευνα κατα του καρκίνου.

Διαβάστε την τοποθέτηση του:

“Επειδή ο Manolis Dermitzakis έχει δουλειές σήμερα αναλαμβάνω αυτοβούλως το γραφείο τύπου και απαντάω εγώ στον Αμβρόσιο.Πανιερώτατε,Πολλήν αγανάκτησιν ησθάνθην εις τήν ψυχήν μου καθώς ανέγνωσα τις Δηλώσεις, τις αναφερόμενες στην μετάδοση της Θείας Κοινωνίας.Αποτολμήσατε και υπενθυμίσατε τα εξής σοφά λόγια:«“Άχρι πεδίλων και μέχρι σφυρών, ω βέλτιστε. Ου γαρ θέμις σοι πέραν τούτων χωρείν»!

Σας ερωτώ, λοιπόν:

Με ποιό δικαίωμα αποφαίνεσθε επί θεμάτων, τα οποία εκφεύγουν της εκκλησιαστικής αρμοδιότητός Σας;Έχετε μίαν ζωντανή σχέση με την Επιστήμη;

Ερευνείτε ανελλειπώς ακόμα και την Κυριακή;

Διαθέτετε επιστημονικό Πατέρα (Doktorvater γερμανιστί);

Δημοσιεύετε κατά καιρούς;

Μεταβαίνετε συχνά σε Επιστημονικά Συνέδρια;Μελετάτε το Cell, Nature και Science;Μελετάτε βιβλία επιστημονικού περιεχομένου;

Σκέφτεστε την επιστήμη ανελλειπώς πρωΐ καί βράδυ;ΑΣΦΑΛΩΣ, ΟΧΙ!

Είμαι βέβαιος γι’ αυτό, χωρίς να Σας γνωρίζω! Επομένως, αν και πρώην Μητροπολίτης, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΘΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΞ ΕΠΟΨΕΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΖΩΗΣ! Πρέπει να είσθε ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ με την Επιστήμη! Ίσως-ίσως και αυτό το «DNA-RNA-PROTEIN…» να μη το γνωρίζετε! Και αυτά μεν ως προς την επιστημονική Σας ταυτότητα!Πρέπει όμως να είσθε ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΣ και από Κοινωνικής απόψεως! ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΦΟΡΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΑΣ.ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:Φαίνεται, ότι ίσως είσθε ένας ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΔΗΘΕΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ή τουλάχιστον ένας ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

Γιατί, λοιπόν, ασχολείσθε με την Επιστήμη; Όπως αυτός που σημειώνει αυτές τις γραμμές, ως Καθηγητής Βιοχημείας, ΔΕΝ ΘΑ ΗΔΥΝΑΤΟ να ασχοληθεί με θέματα της ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ, κατά τον ίδιον τρόπον και Υμείς, ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ, και όχι καθηγητής, δεν επιτρέπεται να ασχολείσθε με θέματα επιστημονικά! «Καθήστε, λοιπόν, στ’ αυγά Σας», ίνα κατά την λαϊκήν παροιμίαν εκφρασθώ! Ας μου επιτραπεί να επικαλεσθώ και την σοφία των Πατέρων της Εκκλησίας σας και να είπω προς Υμάς, επισφραγίζοντας ο ταλαίπωρος εγώ την προς Υμάς επιτιμητική αυτή αναφορά, να σας υπενθυμίσω τα λόγια του Γρηγόριου του Ναζιανζηνού: «Αισχρόν την μεν ηλικίαν παρακμάσαι, μη παρακμάσαι δε την ασέλγειαν.»

Διότι ασελγείτε συστηματικά ενάντια και στην Κοινωνία, και την Επιστήμη, αλλά ακόμα και στα διδάγματα του Ιησού.Με εντιμότητα και τιμή Ένας Άθεος Καθηγητής”

Security Check Required

null