Τη συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα τη χαρακτήρισε «έντιμη και παράδειγμα για τον ιστορικό του μέλλοντος». «Δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή την περίοδο που κυβερνήσαμε μαζί και να υπήρξε σύγκρουση ή εκβιασμός. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου που στηρίχθηκε στην κοινή αρχή του να καλύψουμε ο ένας τις κομπίνες του άλλου» σημείωσε.
Θα κάνουμε όλες τις προσπάθειες να φτάσουμε μέχρι το τέλος, είπε επίσης ο υπουργός Άμυνας, ερωτηθείς για το αν θα ρίξει την κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Εάν η Συμφωνία των Πρεσπών φτάσει στη Βουλή, δεν έχουμε τη λαϊκή εντολή να παραμείνουμε στην κυβέρνηση», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Όπως είπε, αρχικά θα προτείνει στον πρωθυπουργό τη διενέργεια δημοψηφίσματος για να πάρει θέση ο ελληνικός λαός. Η δεύτερη θέση του θα είναι, ανέφερε ο κ. Καμμένος, οποιαδήποτε απόφαση και συζήτηση στη Βουλή να γίνει μετά το πέρας της τετραετίας και η τρίτη θα είναι η προσφυγή στις κάλπες.
Αλλά ακόμα και για το αν γίνουν οι συνταγματικές αλλαγές στα Σκόπια, ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2019 δεν πρόκειται να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες στη γειτονική χώρα και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το ΠΑΣΟΚ να δηλώσουν τι στάση θα κρατήσουν.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις γενικότερες αλλαγές στα Βαλκάνια. «Έχουμε έναν διάλογο. Η Αλβανία μιλά με τη Σερβία για την παραχώρηση εδαφών στο Κόσοβο. Αυτό το δέχεται η ΗΠΑ και η ΕΕ. Εδώ έχει να κάνει με αλβανόφωνους και σλαβόφωνους Βουλγάρους. Μετά την εξέλιξη στο Κόσοβο, θα δούμε τι θα γίνει και με το Σκοπιανό» τόνισε.