Αρχικά, η αεροπορική εταιρεία Aseman Airlines ανακοίνωσε ότι κανείς από τους 60 επιβάτες και τα 6 μέλη του πληρώματος δεν επέζησαν της συντριβής. Ομως, μερικές ώρες αργότερα, ανασκεύασε, διευκρινίζοντας ότι ακόμη δεν έχει προσεγγίσει στο σημείο που έπεσε το αεροσκάφος και για αυτό δεν μπορεί κανείς να μιλήσει με βεβαιότητα για το αν υπάρχουν επιζώντες.

Στο μεταξύ, σπαρακτικές σκηνές εκτυλίσσονται στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης, όπου έχουν συγκεντρωθεί συγγενείς των 66 ανθρώπων που επέβαιναν στο αεροσκάφος, αναζητώντας απαντήσεις για την τύχη των δικών τους.


Φωτογραφίες: ΑΠΕ/ ΕPA
Το αεροσκάφος τύπου ATR 72 εκτελούσε εσωτερική πτήση και συνετρίβη σε ορεινή περιοχή, στην οποία επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες. Επεσε κοντά στην πόλη Σεμιρόμ, ενώ είχε απογειωθεί από την Τεχεράνη με προορισμό την πόλη Γιασούτζ.
Ελικόπτερα με διασώστες δεν έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν στο σημείο που πιθανότατα συνετρίβη το αεροσκάφος, εξαιτίας της πυκνής ομίχλης. Πολύ δύσκολες όμως είναι και οι χερσαίες έρευνες, εξαιτίας του χιονιού.
Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ περίπου 50 λεπτά μετά την απογείωσή του. Κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το δικινητήριο ελικοφόρο ΑΤR -70 ηλικίας 20 ετών φάνηκε σαν να προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση σ’ ένα λιβάδι όταν συνετρίβη σε απόσταση περίπου 480 χλμ νότια της πρωτεύουσας.