Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ ένα βίντεο που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα και δείχνει τον θανάσιμο τραυματισμό ενός άοπλου 16χρονου από αστυνομικό, τον Απρίλιο του 2017, ενώ ο νεαρός έχει πηδήξει έναν φράχτη και προσπαθεί να διαφύγει.

Όπως επισημαίνει το CNN, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές από το Φρέσνο της Καλοφόρνια, τρία διαφορετικά τμήματα αποφάνθηκαν ότι ο εν λόγω πυροβολισμός ήταν δικαιολογημένος από την πλευρά του αστυνομικού.

Στο κλιπ, που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας και δόθηκε στη δημοσιότητα από τον δικηγόρο Stuart Chandler, ο 16χρονος Isiah Murrietta Golding εμφανίζεται να σκαρφαλώνει έναν φράχτη και να μπαίνει σε μια μικρή αυλή, ενώ τον κυνηγούν δύο αστυνομικοί.

Ο Murrietta Golding, φορώντας ένα γκρίζο πουλόβερ, τρέχει να ξεφύγει με γυρισμένη την πλάτη στους αστυνομικούς όταν ο ένας από αυτούς σκύβει πίσω από τον φράχτη και τον πυροβολεί στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Ο έφηβος πέφτει αμέσως στο έδαφος, ενώ ο συνάδελφος του αστυνομικού που πυροβόλησε, έχοντας πηδήξει τον φράχτη, φτάνει στο σημείο και περνάει χειροπέδες στον τραυματισμένο 16χρονο.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο υλικό που από την κάμερα της στολής των αστυνομικών, που επίσης έδωσε στη δημοσιότητα ο δικηγόρος, ακούγεται μια φωνή να λέει «ωραία βολή».