Το παρασκήνιο της τρίμηνης παραμονής της 9χρονης Τζωρτζίνας σε δωμάτιο ΜΕΘ στο Παίδων της Πάτρας, από τις 11 Απριλίου 2021 οπότε και μεταφέρθηκε από το Καραμανδάνειο μετά τη δυσεξήγητη ανακοπή την οποία υπέστη, περιγράφουν γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με την «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ». Κατά τη διάρκεια πολύωρων τηλεφωνικών συνομιλιών που είχαμε στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής έρευνας, πρόσωπα τα οποία έζησαν από κοντά τον Γολγοθά που ανέβηκε το μικρό, χαμογελαστό κορίτσι, το οποίο μετά την αιφνίδια ανακοπή που υπέστη κατέστη τετραπληγικό, περιγράφουν με συγκλονιστικές λεπτομέρειες ιδιαίτερα ενδιαφέροντα γεγονότα, τα οποία από τότε τους κίνησαν τις υποψίες, όπως λένε, ότι «κάτι δεν πάει καλά…».

Το πλέον ενδιαφέρον από αυτά που λένε είναι ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της τρίμηνης παραμονής του μικρού αγγέλου σε κρεβάτι της ΜΕΘ, μετά την ηρωική ανάνηψη την οποία επέτυχαν γιατροί του Καραμανδανείου, η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, ήταν ωσεί παρούσα καθώς όχι μόνο ποτέ δεν διανυκτέρευσε στο πλευρό του παιδιού της, αλλά αντιθέτως η μοναδική, όπως χαρακτηριστικά περιγράφουν, ημέρα που ήταν ανήσυχη ήταν κατά τη διάρκεια αποσωλήνωσης της κόρης της, υπό τον φόβο «ότι ενδεχομένως θα μπορούσε να μιλήσει»!

Η συμπεριφορά της μητέρας των τριών κοριτσιών, όπως την έχουν καταγράψει στη μνήμη τους γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όλα όσα είχε υποστηρίξει στη συνέντευξή της η κυρία Πισπιρίγκου, υπενθυμίζοντας -και σωστά- ότι χρέος της μάνας είναι να βρίσκεται διαρκώς δίπλα στα παιδιά της! Παρότι κατά το ιστορικό νοσηλειών της Μαλένας και της Τζωρτζίνας η «τραγική μάνα» εμφανίζεται, στις απλές κλίνες, να είναι διαρκώς δίπλα τους, με την τραγική τύχη να συμβαίνουν τα επεισόδια δίπλα της. Μαρτυρία αναφέρει ότι «η Ρούλα Πισπιρίγκου, αν και απουσίαζε όλες τις νύχτες και τηρούσε μια απόλυτα τυπική και ψυχρή στάση όσο η μονάκριβη κορούλα της νοσηλευόταν διασωληνωμένη, έδειξε μια ανεξήγητη αγωνία και τρόμο όταν ήταν να γίνει η αποσωλήνωσή της, παρότι δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος για τη ζωή του μικρού κοριτσιού».

Η αγωνία αυτή, εκτιμούν οι μάρτυρες που θα καταθέσουν στις Αρχές, οφείλεται στο ότι οι θεράποντες ιατροί εσκεμμένα είχαν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο η Τζωρτζίνα να μπορεί να μιλήσει για το τι ακριβώς της προκάλεσε το επεισόδιο που παρ’ ολίγον να την οδηγήσει στον θάνατο. Τι ήταν αυτό λοιπόν που «φόβιζε», σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τη μητέρα; Οι απαντήσεις ενδέχεται να δοθούν μετά το πέρας της προανάκρισης…

Όπως δημοσιεύθηκε στην “ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ” που κυκλοφορεί