Χρειάστηκαν μόλις 102 (!) χρόνια για να αποφασίσει η βρετανική Vogue να κάνει το «τεράστιο» αυτό βήμα και να τοποθετήσει επιτέλους μία μαύρη γυναίκα στο τεύχος του Σεπτεμβρίου. Αυτό το απίστευτο «ρεκόρ» θα σπάσει σε έναν μήνα από τώρα εξαιτίας του νέου της αρχισυντάκτη Έντουαρντ Ένιφουλ , ο οποίος επέλεξε την Ριάνα για την «τιμή« αυτή, χαρακτηρίζοντας το τεύχος ως το πιο μεγάλο και πολυτελές για αυτήν τη χρονιά. Για την ακρίβεια, θα αποτελείται από 400 σελίδες.
Στο editorial μάλιστα, έγραψε: «Πάντα ήξερα ότι πρέπει να είναι η Ριάνα». 
Παρότι είναι συναρπαστικό να βλέπουμε την Ριάνα να καταφέρνει κάτι που ως τώρα θεωρούνταν ακατόρθωτο, είναι εξωφρενικό το γεγονός ότι χρειάστηκε ένας αιώνας για να συμπεριληφθεί μαύρη καλλιτέχνης σε μία τέτοια δημιουργική διαδικασία.

«Ανεξάρτητα από το πόσο απαιτητικό είναι το styling ή πόσο πειραματική η διάθεσή μας στο περιοδικό, είναι ένα πρόσωπο που δεν θα χαθεί μέσα στις εικόνες. […] Είναι πάντα ο εαυτός της. Και υπάρχει ένα μάθημα για όλους μας σε αυτό. Και υπάρχει και ένα μάθημα για τη Vogue σε όλο αυτό, επίσης: Προσλάβετε περισσότερους “έγχρωμους” ανθρώπους», δήλωσε σχετικά ο Ένιφουλ.
Από την πλευρά της η Ριάνα όταν ρωτήθηκε γιατί αρέσει τόσο πολύ στις γυναίκες, απάντησε: «Ok, ρωτάτε τον λάθος άνθρωπο. Δεν ξέρω, ίσως επειδή είμαι ζουμερή τώρα. Δεν ξέρω. Τώρα είναι να γυρίσω στο γυμναστήριο και σε όλα αυτά και ελπίζω να μην “χάσω” τα οπίσθιά μου, τους γοφούς και τους γλουτούς μου. Θα χάσω λίγο, αλλά όχι τα πάντα.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι Ένιφουλ και Ριάνα έχουν ξανασυνεργαστεί για τις ανάγκες του εξώφυλλου του περιοδικού W, ακριβώς πριν από δύο χρόνια. Στην προκειμένη περίπτωση πάντως, η δημοφιλής τραγουδίστρια φοράει neon φόρεμα Prada, ενώ αίσθηση προκαλούν τα πολύ λεπτά φρύδια που επιμελήθηκε ειδικά για αυτήν ο μέικ απ άρτιστ Ισαμάγια Φρεντς που πιθανότατα να δημιουργήσουν μία νέα μόδα εντελώς αντίθετη από εκείνη που θέλει τα γυναικεία φρύδια πυκνά και σχεδόν στο φυσικό τους μέγεθος. Για την φωτογράφιση επίσης χρησιμοποιήθηκαν δημιουργίες οίκων όπως οι Noir Kei Ninomiya και Alexander McQueen.
Την ίδια στιγμή στο μεταξύ, στην αμερικανική Vogue θα φιγουράρει η Μπιγιόνσε.