Η ταινία του Βασίλη Κεκάτου «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό και Εμάς» έκανε παγκόσμια πρεμιέρα χθες στο 72ο Φεστιβάλ Καννών και απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα στην κατηγορία των ταινιών μικρού μήκους. Διαγωνιζόταν μαζί με άλλα δέκα φιλμ από όλο τον κόσμο.

Στην ταινία σ’ ένα ξεχασμένο βενζινάδικο δυο άγνωστοι συναντιούνται για πρώτη φορά τη νύχτα στην παλιά Εθνική Οδό. Ο ένας έχει σταματήσει για να βάλει βενζίνη στην μηχανή του. Ο άλλος έχει ξεμείνει εκεί. Για να γυρίσει στην Αθήνα του λείπουν 22.50€. Πρόκειται για μια σύντομη μα εξαιρετικά πυκνή ερωτική ιστορία στην οποία πρωταγωνιστούν οι Νικολάκης Ζεγκίνογλου και (Ιώκο) Ιωάννης Κοτίδης.

Ο Βασίλης Κεκάτος έχει σκοπό να επεκτείνει την ταινία σε μεγάλου μήκους και θα αφορά στο τι συνέβη με αυτούς τους δύο χαρακτήρες μετά το βενζινάδικο.

Οι νέα γενιά Ελλήνων σκηνοθετών τα πηγαίνει εξαιρετικά. Μπορεί στην λογοτεχνία, τη ζωγραφική, τη μουσική και τη γλυπτική να έχουμε μείνει πίσω, στις ταινίες όμως (που είναι και δύσκολο είδος γιατί για τις μεγάλου μήκους ταινίες απαιτούνται πολλά χρήματα) θριαμβεύουμε!

Δείτε το τρέιλερ: