«Δεν με ένοιαζε που έλεγαν ό,τι θέλανε. Ήξερα ότι δεν είχα κάνει κάτι», είπε η σύζυγος του 59χρονου επιχειρηματία

Θύμα ανθρωποκτονίας έπεσε ο Δημήτρης Γραικός από τον συνεργάτη του. Η γυναίκα του 59χρονου επιχειρηματία, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», αποκάλυψε λεπτομέρειες από τις τελευταίες στιγμές του συζύγου της.

Πιο συγκεκριμένα, η Δέσποινα Τσακαλίδου δήλωσε ότι ο 46χρονος έμπορος κρεάτων, ο οποίος κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον 59χρονο- ήταν με τον σύζυγό της στα σφαγεία της Χαλάστρας την ημέρα που εξαφανίστηκε. Όπως ανέφερε, ο κατηγορούμενος συνεργαζόταν με τον Γραικό και αγόραζε από εκείνον κρέατα που τα πουλούσε στο κατάστημά του. «Εκείνη την ημέρα ήταν στα σφαγεία μαζί του (σ.σ.: με τον Γραικό). Ο σύζυγός μου είχε πάει να πάρει λεφτά από αυτόν, του χρωστούσε πολλά λεφτά».

Η δημοσιογράφος τη ρώτησε εάν το ποσό αυτό ήταν 17.000 ευρώ με τη σύζυγο του Γραίκου να απαντά ότι το ποσό είναι τετραψήφιο από αυτό. Αναφορικά με τον λόγο που εκτιμά πως σκότωσε τον σύζυγό της, η χήρα του 59χρονου κτηνοτρόφου ανέφερε: «Δεν ξέρω.

Ο σύζυγός μου ήθελε να πάρει τα λεφτά και αυτός δεν τα έδινε”. Επίσης, τόνισε ότι νιώθει δικαίωση καθώς πολλοί υπονόησαν ότι εκείνη εμπλέκεται στην εξαφάνιση του συζύγου της: «Δεν με ένοιαζε που έλεγαν ό,τι θέλανε. Ήξερα ότι δεν είχα κάνει κάτι».

Σύμφωνα με τον Σωκράτη Τσαντίρη, τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας του Δημήτρη Γραικού, η σορός του 59χρονου επιχειρηματία βρέθηκε σε κατάσταση σαπονοποίησης, καθώς στο σημείο όπου θάφτηκε ο άτυχος επιχειρηματίας, υπήρχε αρκετή υγρασία που δεν επέτρεπε την πλήρη αποσύνθεσή της.

Για τον λόγο αυτό οι ιατροδικαστές κατάφεραν να βρουν αρκετά στοιχεία για τον θάνατο του 59χρονου, παρόλο που είχαν περάσει δύο χρόνια από τη δολοφονία του.

Ο Δημήτρης Γραικός εξαφανίστηκε τον Νοέμβριο του 2016, όταν πήγε στα σφαγεία της χαλάστρας. Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είχε δει τον κτηνοτρόφο, αρνούταν οποιαδήποτε ανάμειξη στην εξαφάνισή του, έως ότου υπέκυψε στις πιέσεις των αστυνομικών και υπέδειξε το σημείο, όπου είχε θάψει τον επιχειρηματία μαζί με το αυτοκίνητό του.

Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί ο δράστης

Στο μεταξύ, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε το μεσημέρι ενώπιον της ε’ τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, από την οποία πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της προσεχούς Τετάρτης.

Μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση, ενώ ο δικηγόρος του, Χαράλαμπος Αποστολίδης, ανέφερε ότι ο εντολέας του υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, όπως του καταλογίζει το κατηγορητήριο. Ισχυρίστηκε ότι ο θάνατος του θύματος ήρθε «πάνω στον καβγά».