Νέα δραματική προειδοποίηση η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης να μην φτάσει στο τέλος του έτους απευθύνει ο συντονιστής του Γραφείου Προυπολογισμού του Κράτους που εδρεύει στη Βουλή, Παναγιώτης Λιαργκόβας, και εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για το στόχο της κυβέρνησης να κλείσει η τρέχουσα χρονιά με ρυθμούς ανάπτυξης 1,8%
Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο κ. Λιαργκόβας μίλησε για φιλόδοξη εκτίμηση και εξήγησε ότι για να επιτευχθεί ο στόχος θα πρέπει το τελευταίο εξάμηνο του 2017 να έχουμε ρυθμό ανάπτυξης 3%.
Δήλωσε μάλιστα ότι το τρίτο τρίμηνο θα πρέπει να είναι πιο μεγάλος ο ρυθμός ανάπτυξης και να ξεπεράσει το 3% προκειμένου να ισοσκελιστούν τυχόν απώλειες από τις φορολογικές υποχρεώσεις που συσσωρεύονται το τρίτο τρίμηνο.
Ο ίδιος έκρουσε το καμπανάκι και σε ότι αφορά το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.
Εξέφρασε την άποψη ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει ακόμα και εντός του μήνα.«Αν πάει μέχρι τέλους του έτους θα πρόκειται για αναθέωρηση σχεδιασμού» είπε και προέβλεψε ακόμα χειρότερες εξελίξεις αν μπούμε στο 2018 με ανοικτή την εκρεμμότητα.
«Αν πάει μετά το τέλος του έτους τότε δεν χτυπάνε απλά καμπανάκια, αλλά θα είναι εκτροπή και θα έχουμε πολύ πιο δυσμενείς εξελίξεις. Άρα η κόκκινη γραμμή είναι το τέλος του έτους» επισήμανε. Ο κ. Λαργκόβας ήταν ξεκάθαρος όσον αφορά το τι θα συμβεί στο τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 που η κυβέρνηση ονομάζει έξοδο από τα μνημόνια.
«Ακόμα και να γίνει κάτι τέτοιο δεν θα σημάνει την έξοδο από εποπτεία. Θα υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία στην άσκηση πολιτικής αλλά όχι άρση εποπτείας», τόνισε και προανήγγειλε ότι τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και οι αγορές θα κρίνουν την πατρίδα μας με «αδυσώπητο τρόπο».

Τι είπε για την εμπλοκή της επένδυσης στο Ελληνικό

Ο επικεφαλής του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας αναφερόμενος στην όλη εμπλοκή της επένδυσης στο Ελληνικό διερωτήθηκε: «Χρειαζόταν άραγε τόσος καιρός για να πάρει μία απόφαση το ΚΑΣ για το Ελληνικό; Όλοι αυτοί οι παράγοντες εμποδίζουν την ανάπτυξη με διάρκεια»