Στην εκπομπή “Καλύτερα δεν γίνεται” μίλησε ο ηθοποιός Γιώργος Παπαπαύλου και περιέγραψε τη δική του εμπειρία με φόντο τις καταγγελίες για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο του θεάτρου.

“Έδωσα τις πτυχιακές μου εξετάσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού και στην επιτροπή υπήρχε αυτός ο άνθρωπος. Ζήτησε το τηλέφωνό μου μετά τις εξετάσεις με το πρόσχημα ενός ρόλου. Πήγα στο σπίτι του, εκεί άρχισε να μου λέει κάποια πράγματα για το ρόλο για το έργο και εν συνεχεία άρχισε η κουβέντα να στρέφεται αλλού. Άρχισε να μου λέει για άλλους ηθοποιούς που ήταν hot ονόματα και να μου λέει ότι ήταν μαζί του και κάποια στιγμή εκεί άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι κάπου αλλού το πάει. Έκανε μία κίνηση βίαιη προς το μέρος μου. Έβαλε το χέρι του μέσα από το παντελόνι μου κάτω από το πατζάκι της βερμούδας μου. Σοκαρίστηκα, τραβήχτηκα χαζογέλασα. Έμεινα ακόμα μισή ώρα σε αυτό το σπίτι, γιατί πάγωσα. Δεν συνειδητοποίησα τι έγινε”, είπε ο ηθοποιός και συνέχισε:

“Μου πήρε πάνω από μία εβδομάδα για να καταλάβω τι είχε συμβεί. Φυσικά και δεν πήγα σε αυτή την παράσταση. Ήθελα να καταθέσω αυτή τη μαρτυρία και να πω ότι επειδή ρωτάνε πολλοί ΄γιατί τώρα’, γιατί τώρα μπορούν να μας ακούσουν γιατί τώρα υπάρχουν πολλοί που έχουν υποστεί αυτά και βγαίνουν μπροστά. Ξέρουμε ότι μία περίπτωση μπορεί να θαφτεί, ένα ποτάμι όμως όχι και πρέπει να αφήσουμε πρακτικές που ανήκουν σε άλλον αιώνα πίσω. Η τέχνη του θεάτρου είναι μία τέχνη που φτιάχτηκε από ανθρώπους και απευθύνεται σε ανθρώπους. Όχι από τέρατα και κακοποιητές, όχι από ανθρώπους που προσβάλλουν την αξιοπρέπειά σου. Στέκομαι αλληλέγγυος. Η δική μου περίπτωση είναι πολύ ήπια σε σχέση αυτά που ακούμε. Μπράβο σε όλους που βγήκαν μπροστά”.

“Ηταν πολύ βίαιο και αυτό που λένε γιατί “δεν έφυγε” το θύμα, το λένε οι ψυχολόγοι πολύ καλύτερα από μένα. Το θύμα μπορεί να παγώσει, όπως παγώνει ο λαγός στο φως του κυνηγού. Ούτε θα δώσουμε εμείς χρονοδιάγραμμα πότε θα βγει να μιλήσει το θύμα Οπότε είναι έτοιμο θα βγει να μιλήσει στο θύμα”, πρόσθεσε ο Γιώργος Παπαπαύλου.

Οι φερόμενοι ως θύτες να πάνε στην δικαιοσύνη και να κάνουν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο χώρος μας αποτελείται από φωτεινούς φωτισμένους ανθρώπους και αυτό που βλέπει το κοινό είναι μία μειοψηφία γιατί αυτή η μειοψηφία είχε θέσεις εξουσίας. Αν κάποιος δεν μπορεί να λογοδοτήσει στη συνείδησή του θα πρέπει να υπάρχει ένας νόμος να λογοδοτούν όλοι. Ο άνθρωπος αυτός έχει αποσυρθεί αλλά έχει κάνει περίπου τα ίδια και σε άλλους, το ξέρω από συναδέλφους. Ήμουν 22 ετών και εκείνος τότε ήταν 65. Ένας πολύ μεγάλος άνθρωπος, με πολύ μεγάλη καριέρα και σε κρατικά θέατρα”, είπε τέλος ο ηθοποιός.