Γράφει ο Κλεόβουλος Ιωάννου
Παρακολουθώντας τους τελευταίους μήνες τις εξελίξεις της κεντροαριστεράς για ένα ήμουν σίγουρος! Η διαδικασία εκλογής αρχηγού για τον “Νέο Φορέα” (είναι νέος;) θα ευννούσε μόνο το ΠΑΣΟΚ.
Γιατί το λέω αυτό;

Το Ποτάμι δημοκοπικά είναι τελειωμένο και οι αποχωρήσεις των μελών/στελεχών είναι πλέον καθημερινότητα. Για ποιον λόγο; Η αλλαγή απόψεων του Σ.Θ, οι παραιτήσεις βουλευτών από το κόμμα σε συνδυασμό με τις προηγούμενες επανειλημμένες αποτυχημένες συζητήσεις για την κεντροαριστερά έβαλε σε υποψίες τόσο τους πολίτες, όσο και τα μέλη του κόμματος και γρήγορα επικράτησε η άποψη πως ο Σταύρος Θεοδωράκης πήγε να αυτοπροσθέσει το ΠΟΤΑΜΙ στο ΠΑΣΟΚ για να σώσει τον ευατό του, μετατρέποντας το κίνημα σε νέα ΔΗΜΑΡ (αλήθεια εκ’ του αποτελέσματος τι διαφορά έχει ο Σταύρος Θεοδωράκης από τον Φώτη Κουβέλη;) με αποτέλεσμα να χάσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που τον εμπιστεύτηκαν.

Προσπερνώντας όλα τα λάθη που έκανε στο παρελθόν και φτάνοντας στο σήμερα η άποψη μου για την “Μεγάλη Ηττα” του Σ.Θ είναι η εξής:

Ο Σταύρος έκανε ένα μεγάλο λάθος! Προσποιήθηκε πως έχει την δύναμη να αλλάξει το νέο κόμμα (το κόμμα υπήρχε, ποιο λες να είναι;) ενώ όλοι γνωρίζαμε από την αρχή πως το εγχείρημα πηγάζει από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ με στόχο την επικοινωνιακή αλλαγή και την εικονική μετενσάρκωση ενός παλαιού κόμματος σε ένα νέο, με νέα λογότυπα και συνθήματα ωστόσο με την ίδια στείρα ΛΟΓΙΚΗ και ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ. Επίσης καλό θα ήταν να ξαναθυμιθούμε πως στις τελευταιες εκλογές το ΠΑΣΟΚ έλαβε μόνο 6,28%.

Tέλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει δύο λύσεις. Είτε να στηρίξει μία πρόεδρο με την οποία δεν συμφωνεί, είτε να αποσυρθεί από την πολιτική όσο ποιο αξιοπρεπώς γίνετε δεδομένου πως μετά την βύθιση του κόμματος που δημιούργησε ο ίδιος, βυθίστηκε και η υποψηφιότητα του στην Κεντροαριστερά.