Χαρούμενοι είναι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στη Θεσσαλονίκη μετά την ανακοίνωση ότι ανοίγουν στους εξωτερικούς χώρους στις 3 Μαΐου. Αγκάθι όπως λένε αποτελεί ο περιορισμός ωραρίου ενώ ζητούν να κάνουν και οι ιδιοκτήτες self test. Αναμένουν επίσης αν θα μπορούν να έχουν σε αναστολή μέρος των εργαζόμενων.

Με χαρά υποδέχονται οι επαγγελματίες της εστίασης στη Θεσσαλονίκη το άνοιγμα των καταστημάτων στους εξωτερικούς χώρους τη Δευτέρα 3 Μαΐου επισημαίνοντας ωστόσο ως αρνητικό τη λειτουργία έως τις 11 το βράδυ.

«Κουτσοανοίγει η εστίαση. Το 11 η ώρα το βράδυ κλείσιμο ειδικά για τα εστιατόρια είναι θέμα. Είναι τρέλα» είπε χαρακτηριστικά στο Sputnik ο εκπρόσωπος της «Πρωτοβουλίας για την Εστίαση» στη Θεσσαλονίκη Νίκος Νυφούδης.
Ανέφερε ότι «προφανώς και χαιρετίζουμε το άνοιγμα της εστίασης» επισημαίνοντας μάλιστα ότι «έπρεπε να είχε γίνει έναν μήνα πριν» για να αποφευχθούν τα φαινόμενα συνωστισμού στις πλατείες.

Ο κ. Νυφούδης εξέφρασε τον φόβο ότι η λειτουργία των καταστημάτων έως τις 11 το βράδυ θα αποτελέσει μείζον θέμα.
«Θεωρώ ότι ο περιορισμός του ωραρίου θα δημιουργήσει πρόβλημα που θα έχει αντίκτυπο σε εμάς, με την έννοια ότι ο κόσμος, ειδικά οι νέοι, θα βγαίνουν στα μαγαζιά μέχρι τις 10 η ώρα γιατί εμείς θα τους διώχνουμε αφού θα κλείνει το μαγαζί στις 11 και μετά κάποιοι θα συνωστίζονται στις πλατείες μέχρι αργά. Ποιο το νόημα του περιορισμού του ωραρίου;» είπε.
Πρόσθεσε ότι ο κλάδος αναμένει τις λεπτομέρειες του ανοίγματος καθώς, όπως τόνισε, πολλοί ιδιοκτήτες δεν θα επιστρέψουν όλο το προσωπικό στη δουλειά και «πρέπει να δούμε εάν θα ισχύσουν οι αναστολές», αλλά και αν θα ισχύσει το καθεστώς αναστολής για τις επιχειρήσεις που δεν έχουν εξωτερικούς χώρους να λειτουργήσουν.

Ως πολύ θετικό έκρινε το άνοιγμα και μάλιστα στη συγκεκριμένη ημερομηνία ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Εστιατόρων-Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης Μιχάλης Επιτροπίδης.

«Είναι πολύ θετικό το άνοιγμα της εστίασης ειδικά που γίνεται τόσο άμεσα, δηλαδή στις 3 Μαΐου. Έχουμε χρόνο για να προετοιμάσουμε τα μαγαζιά μας, θα δυσκολευτούμε λίγο με τους προμηθευτές μας γιατί πέφτουμε σε αργίες, αλλά θα φροντίσουμε να κάνουμε τις αγορές μας Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο» είπε στο Sputnik ο κ. Επιτροπίδης.

Χαρακτήρισε ιδανική την ημερομηνία ανοίγματος καθώς είναι μέρα αργίας λόγω του Πάσχα ενώ και η επόμενη ημέρα, δηλαδή η 4η Μαΐου, είναι η αργία της Πρωτομαγιάς. «Εκτιμούμε ότι είναι δύο πολύ δυνατές ημέρες για να δουλέψουμε πολύ καλά» είπε.
Όσον αφορά εάν οι εργοδότες θα επιστρέψουν το σύνολο του προσωπικού για εργασία εκτίμησε ότι θα «επιστρέψει όλο το αναγκαίο προσωπικό το οποίο θα έχει κάνει και τα self test» ενώ τόνισε ότι οι εργοδότες περιμένουν να συμπεριληφθούν στο μέτρο και να «κάνουμε κι εμείς self test».

Πηγή: sputniknews.gr