Για σοβαρή έλλειψη συνεννόησης μεταξύ Αστυνομίας και Πυροσβεστικής έκανε λόγο ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ Παναγιώτης Σπυρόπουλος, κατά την πρώτη ημέρα της πολύνεκρης πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική, με συνέπεια να καθυστερήσει για δώδεκα ώρες η καταγραφή αγνοούμενων.
Από τις 18:30 το απόγευμα της Δευτέρας οι περισσότεροι κάτοικοι στον Νέο Βουτζά, στην Ραφήνα και στο Μάτι καλούσαν την Αστυνομία για να δηλώσουν αγνοούμενους ή να δώσουν πληροφορίες για την πυρκαγιά, όμως η ΕΛ.ΑΣ δεν ενημέρωσε την Πυροσβεστική.
Οι πρώτες κλήσεις στο κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος, στον αριθμό 199, καταγράφηκαν στις 10:00 το πρωί τις Τρίτης, όταν η πύρινη λαίλαπα είχε ήδη προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων.
Η έλλειψη συνεννόησης έχει προκαλέσει καθυστερήσεις και στην κατάρτιση της λίστας με τους αγνοούμενους, καθώς οι πληροφορίες προέρχονται από τέσσερα κέντρα επιχειρήσεων: Της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού και του ΕΚΑΒ.
Ο αριθμός των αγνοούμενων παραμένει άγνωστος, όμως, υπάρχουν φόβοι ότι είναι τριψήφιος, σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών των σωμάτων ασφαλείας.
Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις στελεχών των δυνάμεων ασφαλείας η οριστικοποίηση της λίστας μπορεί να απαιτήσει 20 έως 30 ημέρες, παρατείνοντας την αγωνία των συγγενών.