Στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, τον ρόλο του στην αντιπολίτευση και τις εσωκομματικές διεργασίες αναφέρθηκε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης, σημειώνοντας ότι προσωρινά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αδύναμος στο να επικοινωνήσει την προγραμματική αντιπολίτευση.

Ο κ. Φλαμπουράρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι οι άνθρωποι που τον πλησιάζουν στον δρόμο τον ρωτούν: «Μα ήταν ανάγκη να χάσετε;», ενώ σε ερώτηση αν θα πρέπει να συζητήσει το κόμμα τα αίτια της ήττας στις εθνικές εκλογές, απάντησε: «Εγώ νομίζω η συζήτηση αυτή δεν έχει ανοίξει στον ΣΥΡΙΖΑ και αν θέλετε τη γνώμη μου δεν πρέπει να ανοίξει. Το λέω αυτό διότι όταν είσαι 4,5 χρόνια κυβέρνηση η αντικειμενικότητα της γνώμης για να μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα σίγουρα δεν είναι εύκολη».

Για την φράση του Αλέξη Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο πρόεδρός του, ο βουλευτής Επικρατείας εξήγησε ότι «αυτό που είπε είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είστε εσείς και εγώ. Δεν είμαι μόνο εγώ. Όπως είπε ο Τσίπρας είμαστε μαζί. Εννοεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κόσμος. Δεν είναι ένα κλειστό κύκλωμα. Είναι όλος ο κόσμος που θέλει να είναι ΣΥΡΙΖΑ και μας ψήφισε σε αυτές και τις προηγούμενες εκλογές και εγώ».

Παράλληλα, στο ερώτημα γιατί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν προτιμά να εκλεγεί από την βάση ο Αλέκος Φλαμπουράρης τόνισε ότι «έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει δεύτερος υποψήφιος. Αν τεθεί θέμα και άλλων υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος θα το εξετάσουμε. Ούτε θέλουμε εμείς να βάλουμε εμείς κάποιον δήθεν δεύτερο υποψήφιο».