Πώς ο πρώην υπ. Αµυνας, ο οποίος ελέγχεται από το ΚΕΦΟΜΕΠ για κληρονοµιά 6,5 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο αφορά µυστηριώδες δάνειο, προέβη στην αγορά χλιδάτου σκάφους, το οποίο πωλείται προς 600.000 ευρώ

Σειρά ερωτηµάτων εγείρεται για την αγορά από τον πρώην υπουργό Εθνικής Αµυνας Πάνο Καµµένο του υπερπολυτελούς σκάφους, µήκους 20,60 µέτρων, µοντέλου του διακριτού ναυπηγείου Ferretti, µε αξία 600.000 ευρώ.

Οπως αποκάλυψαν τα «Π» στις 14 Ιουνίου, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., µετά την απόφασή του να µη συµµετάσχει τόσο ο ίδιος όσο και το κόµµα του στις επερχόµενες εθνικές εκλογές, προχώρησε σε µια προσωπική «επένδυση», αγοράζοντας ένα µεταχειρισµένο σκάφος, που ονόµασε µάλιστα «Lay Back», που στα ελληνικά σηµαίνει «Ξαπλώνω» και σε ελεύθερη µετάφραση «αράξαµε». Η εξέλιξη αυτή αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε µία περίοδο που ο κ. Καµµένος φέρεται να έχει αρκετούς φορολογικούς πονοκεφάλους. Πρόκειται για κληρονοµιά ενός ποσού περίπου 6,5 εκατοµµυρίων ευρώ, το οποίο αφορά µυστηριώδες δάνειο που αναζητείται στα ψιλά γράµµατα της φορολογικής νοµοθεσίας, και δύο ενηµερωτικά σηµειώµατα από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουµένων Μεγάλου Πλούτου (το περίφηµο ΚΕΦΟΜΕΠ), που αναζητούν στις εφορίες της Καλλιθέας και της Αθήνας, ίχνη φοροαποφυγής. Ειδικότερα, ο χρονίζων έλεγχος από το Κέντρο Φορολογουµένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) αφορά το δάνειο των 6,5 εκατοµµυρίων ευρώ, που φαίνεται ότι είχε λάβει το 2005 από εταιρεία του ο Ηλίας Καµµένος, ο αποβιώσας πατέρας του Πάνου Καµµένου.

Πηγή: parapolitika.gr