Η πολιτική αλλαγή δεν είναι μακριά, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Αγρίνιο, τονίζοντας ότι η Ελλάδα αξίζει μία καλύτερη κυβέρνηση, την οποία και θα έχει σύντομα.
Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε εκ νέου πυρά κατά της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντάς την ιδεοληπτική και ανίκανη, ενώ την κατηγόρησε ότι κέρδισε τις εκλογές βασισμένη στο ψέμα. Επιπλέον, έκανε λόγο για «εξωντοτική υπερφορολόγηση», αλλά και για ραγδαία υποβάθμιση της Δημοκρατίας.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι ο «λογαριασμός» της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έρχεται τώρα, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι «προσποιείται πως κάνει μεταρρυθμίσεις».
«Με τον ΣΥΡΙΖΑ, οικονομική προκοπή δεν πρόκειται να δούμε ποτέ» υπογράμμισε εν συνεχεία. Επέμεινε επίσης ότι η κυβέρνηση στήνει «νέα διαπλοκή», αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες, επαναλαμβάνοντας ότι «ο απαράδεκτος νόμος Παππά θα καταργηθεί».
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη Δικαιοσύνη, είπε ότι η Ν.Δ. είναι «θεσμικό ανάχωμα στον κατήφορο που οδηγούν τη χώρα», επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για εκλογές, επιμένοντας ότι το κόστος παραμονής της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο, σε σύγκριση με το κόστος της διεξαγωγής εκλογών. Παράλληλα, κάλεσε τους δικαστές να λειτουργούν με βάση το Σύνταγμα.
Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε μείωση του ΕΝΦΙΑ, της φορολόγησης στις επιχειρήσεις και του ΦΠΑ στους αγρότες, καθώς και κατάργηση του ειδικού φόρου στο κρασί. «Θα δεσμευτούμε για αυτά τα οποία μπορούμε να εφαρμόσουμε», επέμεινε, κάνοντας αναφορά στο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» του ΣΥΡΙΖΑ.