Η επίθεση σε εστιατόριο στην Ντάκα στοίχισε τη ζωή σε 26 ανθρώπους, στους οποίους περιλαμβάνονται έξι ένοπλοι δράστες, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός του Μπανγκλαντές, διευκρινίζοντας ότι τα περισσότερα από τα θύματα έχουν σκοτωθεί με αιχμηρά όπλα.
Ο ταξίαρχος Ναΐμ Ασράφ Τσοουντούρι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι 13 άνθρωποι διασώθηκαν, μεταξύ των οποίων ένας Ιάπωνας και δύο πολίτες της Σρι Λάνκα.
«Βρήκαμε τα πτώματα 20 ανθρώπων. Οι περισσότεροι είχαν σκοτωθεί βάναυσα με χτυπήματα από αιχμηρά όπλα», δήλωσε ο ταξίαρχος. Την ευθύνη για την επίθεση έχει αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ένας άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος του στρατού, ο Σάχαμπ Ουντίν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως «οι 20 όμηροι που σκοτώθηκαν είναι ξένοι». «Οι περισσότεροι είναι Ιταλοί ή Ιάπωνες», πρόσθεσε χωρίς να αναφέρει ακριβείς αριθμούς.
Ο συνταγματάρχης Ρασιντούλ Χάσαν δήλωσε πως δεν είναι ακόμη ακόμη σε θέση να επιβεβαιώσει τις εθνικότητες των θυμάτων, τα περισσότερα από τα οποία σκοτώθηκαν από αιχμηρά όπλα.
Στο μεταξύ, πηγή του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών έκανε σήμερα γνωστό πως άγνωστος αριθμός Ιταλών περιλαμβάνεται μεταξύ των ομήρων που σκοτώθηκαν στο εστιατόριο στην Ντάκα.
Οι ένοπλοι επιτέθηκαν χθες το βράδυ στο εστιατόριο φωνάζοντας «Ο Αλλάχ είναι ο πιο μεγάλος» και σκότωσαν 20 ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα σ’ αυτό πριν η αστυνομία εισβάλει σήμερα στο κτίριο και διασώσει 13 ομήρους, δήλωσαν αξιωματούχοι του Μπανγκλαντές.

Επτά Ιταλοί βρίσκονταν στο εστιατόριο όταν άρχισε η επίθεση, ανέφεραν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές, Σέιχ Χασίνα δήλωσε ότι η χώρα της, θ’ αναλάβει δράση για ν’ αντιμετωπίσει την απειλή της τρομοκρατίας, τονίζοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης της για την «εξασφάλιση της ελευθερίας στη χώρα.»
Παράλληλα, κήρυξε διήμερο εθνικό πένθος στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης.

Επιβεβαιώθηκαν 9 θάνατοι Ιταλών

«Έχει επιβεβαιωθεί ότι εννέα Ιταλοί έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση στο Μπανγκλαντές» δηλώνει ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Τζεντιλόνι.
«Έως τώρα έχει επιβεβαιωθεί ότι εννέα Ιταλοί έχασαν την ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση στο Μπανγκλαντές», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Ρέντσι, Πάολο Τζεντιλόνι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο εστιατόριο στο οποίο πραγματοποιήθηκε η επίθεση βρίσκονταν έντεκα Ιταλοί. Ένας κατάφερε να απομακρυνθεί και να σωθεί, ενώ η τύχη του ενδέκατου, έως τώρα, αγνοείται.
Δύο από τα θύματα φέρονται να ήταν επιχειρηματίες από τη βορειανατολική Ιταλία που είχαν πάει στο Μπανγκλαντές για υπογραφή εμπορικών συμφωνιών.