• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • MEDIA
  • SHOWBIZ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook Twitter Instagram
  • [email protected]
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • Επικοινωνία
Facebook Twitter
TheGreekPost
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • MEDIA
  • SHOWBIZ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 10 Αυγούστου
TheGreekPost
Κοινωνία

Ένα στα δυο βενζινάδικα ΚΛΕΒΟΥΝ τους καταναλωτές! ΔΕΙΤΕ σε ποιες περιοχές έγιναν έλεγχοι!

Από TheGreekPost4 Ιουλίου, 20162 Λεπτά Ανάγνωσης
Share
Facebook Twitter WhatsApp Email

Ένα στα τρία πρατήρια καυσίμων κλέβουν τους καταναλωτές χρησιμοποιώντας πειραγμένες αντλίες. Τα στοιχεία έδωσε στην δημοσιότητα η Διεύθυνση Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας.
Οι πρώτοι έλεγχοι που ξεκίνησε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης εντόπισαν πρατήρια να έχουν πειράξει τις αντλίες καυσίμων, αδειάζοντας από 5% έως και 11% τα ρεζερβουάρ των οχημάτων και τις τσέπες των οδηγών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διεύθυνση Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας εδώ κι έναν μήνα ενεργοποίησε εκ νέου τις εφόδους σε βενζινάδικα με τη χρήση του «μυστικού αυτοκινήτου». Αυτό διαθέτει κρυφό εξοπλισμό, ειδικό ρεζερβουάρ, και έχει τη δυνατότητα να μετρά τις πραγματικές ποσότητες των λίτρων που φεύγουν από τα στόμια των αντλιών.
Το όχημα που δεν φέρει διακριτικό της υπηρεσίας ήταν για πολλούς μήνες παροπλισμένο και επισκευάστηκε και πιστοποιήθηκε με αποτέλεσμα από τα τέλη Μαΐου να έχει κάνει τους πρώτους αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε πρατήρια.
Η Διεύθυνση Μετρολογίας σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία έχουν καταστρώσει ειδικά δρομολόγια και κατόπιν σχετικών καταγγελιών διενεργούν τις απαραίτητες έρευνες.
Η απορία χιλιάδων οδηγών όταν φεύγουν από ένα πρατήριο «πως είναι δυνατόν να έβαλα 20 ευρώ βενζίνης και ο δείκτης να μην έχει μετακινηθεί» βρίσκει πάντα απάντηση στους ελέγχους που κάνει το ειδικό όχημα.
Ήδη οι πρώτοι έλεγχοι σε πρατήρια στον Κορυδαλλό, στον Ταύρο, στο Κερατσίνι και στη Νίκαια όπου υπήρχαν καταγγελίες έβγαλαν λαβράκι…
Οι αποκλίσεις στις αντλίες κυμαίνονται από το 5% και έφθαναν στο 11%. Με απλά λόγια στα 50 λίτρα αμόλυβδης με τιμή 1,43 ευρώ το λίτρο ο οδηγός έχανε από 3,5 έως και 8 ευρώ.
Παράλληλα τα «μαύρα» κέρδη για τον επιτήδειο βενζινοπώλη είναι πολλαπλάσια αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος των ποσοτήτων που παρέχει με αυτό τον δόλιο τρόπο σε μια μέρα.
Αυτό σημαίνει ότι σε μια μέρα το αφορολόγητο κέρδος του ιδιοκτήτη που έχει πειράξει τις αντλίες ανέρχεται από 350 έως 750 ευρώ.

Κοινοποίηση. Facebook Twitter WhatsApp Email

Σχετικα Άρθρα

Ρόδος: Νονά κακοποιούσε τα ανήλικα δίδυμα βαφτιστήρια της

4 Αυγούστου, 2022

Απίστευτη καταγγελία για μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας! «Είδαμε ένα ποντίκι που έκοβε βόλτες»

4 Αυγούστου, 2022

Πεντέλη – Απολογισμός από την καταστροφή: 39 σπίτια επικίνδυνα και 45 προσωρινά ακατάλληλα

22 Ιουλίου, 2022

Εμπρησμός έγινε στην Πεντέλη! Το αποκαλυπτικό βίντεο με τον δράστη

22 Ιουλίου, 2022
Σχετικά Άρθρα
  • Ανδρουλάκης: Να δημοσιοποιηθεί άμεσα ο λόγος της παρακολούθησης μου από την ΕΥΠ

    8 Αυγούστου, 2022
  • Οικονόμου: Ανοίγει για τις παρακολουθήσεις στις 22 Αυγούστου η Βουλή – Δεκτό το αίτημα Τσίπρα

    8 Αυγούστου, 2022
  • Παραδοχή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη! «Οφείλω μια συγγνώμη στον Νίκο Ανδρουλάκη»

    6 Αυγούστου, 2022
  • Τσίπρας για Μητσοτάκη: «Δεν ήξερε, ενώ είχε αναλάβει από την πρώτη μέρα ο ίδιος την ευθύνη της ΕΥΠ»

    6 Αυγούστου, 2022
  • Οι Έλληνες εφοπλιστές συνεχίζουν να μεταφέρουν πετρελάιο από την Ρωσσία

    5 Αυγούστου, 2022
Διαφήμιση
© 2022 TheGreekPost
  • [email protected]
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • Επικοινωνία

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.