Δεν φαίνεται να «ηρεμεί» ο Ντόναλντ Τραμπ από τα απανωτά χτυπήματα που δέχεται ο ίδιος και η κυβερνησή του. Αμέσως μετά την κατηγορία προς τον πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του για συνωμοσία κατά των ΗΠΑ, ήρθε η ομολογία ενός Έλληνα ομογενούς, συνεργάτη του, πως έχει καταθέσει ψέμματα στο FBI!
Συγκεκριμένα, ο ομογενής συνεργάτης του Τραμπ Τζορτζ Παπαδόπουλος ομολόγησε ότι έδωσε ψευδείς καταθέσεις σε πράκτορες του FBI σχετικά με τις σχέσεις του Αμερικανού προέδρου με την Ρωσία.
Έτσι έγινε ο τρίτος κατά σειρά σύμβουλος του επιτελείου που είχε αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις.
Νωρίτερα ο Πολ Μάναφορτ είχε παραδοθεί στο FBI και του απαγγέλθηκαν 12 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και για συνωμοσία εναντίον των ΗΠΑ.
Ο Παπαδόπουλος είναι δικηγόρος από το Σικάγο που εξειδικεύεται σε ενεργειακά θέματα. Συμμετείχε στη ομάδα συμβούλων του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

Κατηγορίες για παρεμπόδιση της έρευνας του FBI

Ο Παπαδόπουλος μέσω των ψευδών δηλώσεών του «παρεμπόδισε την έρευνα του FBI που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με τις πιθανές διασυνδέσεις ή τον ενδεχόμενο συντονισμό μεταξύ των προσώπων που συνδέονταν με την εκστρατεία και της ρωσικής κυβέρνησης με στόχο την ανάμειξη (της Μόσχας) στις προεδρικές εκλογές του 2016» υπογραμμίζεται στο έγγραφο που υπέγραψε ο εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ.

Κατηγορείται για συνωμοσία κατά των ΗΠΑ ο Πωλ Μάναφορτ

Την ίδια στιγμή πολύ «βαρύ» είναι το κατηγορητήριο για τον πρώην διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Πολ Μάναφορτ είχε παραδοθεί προηγουμένως στο FBI στο πλαίσιο της έρευνας για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου 2016, την οποία διεξάγει ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ.
Σε βάρος στενού συνεργάτη του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, απαγγέλθηκαν 12 κατηγορίες, μεταξύ άλλων για συνωμοσία εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών.
Επίσης κατηγορείται για συνωμοσία για ξέπλυμα χρημάτων και παραβίαση των ομοσπονδιακών νόμων για τα λόμπι και τις τράπεζες.
«Η παραπομπή περιλαμβάνει 12 κατηγορίες: συνωμοσία εναντίον των ΗΠΑ, συνωμοσία για ξέπλυμα χρημάτων, μη δήλωση στις αρμόδιες αρχές πράκτορα ξένου εντολέα, ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις FARA (Foreign Agents Registration Act), ψευδείς δηλώσεις και επτά κατηγορίες για μη δήλωση τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό», αναφέρεται στη δήλωση του Πίτερ Καρ, του εκπροσώπου του Ρόμπερτ Μιούλερ.
Στο κατηγορητήριο, που αναπτύσσεται σε 31 σελίδες, δεν υπάρχει πάντως καμιά αναφορά στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ ούτε υπονοείται πως υπήρξε κάποια συνέργεια ανάμεσα στην ομάδα του ρεπουμπλικανού υποψηφίου και τις ρωσικές αρχές με στόχο την αλλοίωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας.
Ο Μάναφορτ και ο συνεργάτης του, ο Ρίτσαρντ (Ρικ) Γκέιτς, κατηγορούνται κυρίως ότι δραστηριοποιούνταν ως λομπίστες και σύμβουλοι του φιλορώσου πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς χωρίς να το έχουν δηλώσει στις αρμόδιες αρχές.

Δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για… ξέπλυμα

Περισσότερα από 75 εκατομμύρια δολάρια πέρασαν από λογαριασμούς offshore που διαχειρίζονται οι δύο άνδρες. Ο Πολ Μάναφορτ κατηγορείται ότι μόνον αυτός ξέπλυνε 18 εκατομμύρια δολάρια.
Ο Μάναφορτ μετέβη σήμερα στο γραφείο του FBI στην Ουάσινγκτον και ενδέχεται να εμφανιστεί αμέσως μετά ενώπιον δικαστηρίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρόμπερτ Μιούλερ