Αποχώρησαν από το ξενοδοχείο Plaza οι μετανάστες που το είχαν καταλάβει με τη συνδρομή «αλληλέγγυων» . Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες,  η αποχώρηση από το ξενοδοχείο της οδού Αχαρνών έγινε με πρωτοβουλία των αλληλέγγυων, καθώς φοβήθηκαν ότι θα γινόταν αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση.

Η κατάσταση στο ξενοδοχείο είναι σε γενικές γραμμές καλή, αφού πριν αποχωρήσουν μετανάστες και αλληλέγγυοι είχαν καθαρίσει τους χώρους. Αυτή την ώρα έξω από το ξενοδοχείο βρίσκονται δυνάμεις της ΟΠΚΕ, αλλά και η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Νέλυ Παπαχελά που εξετάζει το χώρο. Πάντως, η εκκένωση της συγκεκριμένης κατάληψης περιλαμβανόταν στις δέκα πρώτες ενέργειες της αστυνομίας, υπό τη νέα πολιτική ηγεσία.

Υπενθυμίζεται ότι ο ξενοδοχείο παρέμενε υπό κατάληψη από το 2016, παρά τις τρεις εισαγγελικές εντολές και τις προσπάθειες της ιδιοκτήτριας να εκκενωθεί ο χώρος.

Οι αλληλέγγυοι, πάντως, με ανακοίνωσή τους στο facebook, σημειώνουν ότι οι μετανάστες που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο κτίριο -η κατάληψη κράτησε συνολικά 39 μήνες- έχουν μεταστεγαστεί σε άλλους χώρους «στον αστικό ιστό».