2 Shares

Ένα θέμα που έχει μιντιακές, πολιτικές και τραπεζικές προεκτάσεις. Έχει ως πρωταγωνιστή πασίγνωστο επιχειρηματία με πολυσχιδή δράση και εταιρείες σε Ελλάδα και Αγγλία, ο οποίος, μεταξύ άλλων, εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης σε ενημερωτικές και αθλητικές ιστοσελίδες.

Η υπόθεση δεν είναι απλή αλλά ιδιαιτέρως σύνθετη. Τα όσα έχουν καταγγελθεί, από τον Οκτώβριο του 2017, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στο υπουργείο Οικονομικών, τον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, στην ελληνική Βουλή, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων κόβουν την ανάσα. Η καταγγελία είναι επώνυμη και πολύ σοβαρή, καθώς προέρχεται από τον επί πολλά χρόνια στενό συνεργάτη του. Στην αναφορά του στρέφεται κατά του πασίγνωστου μιντιάρχη, στενών του συνεργατών και συγγενών του αλλά και δύο εταιρειών με έδρα την Αγγλία.

Τα εικονικά τιµολόγια και το ξέπλυµα

Ο καταγγέλλων και πρώην μέτοχος της εταιρείας του επιχειρηματία η οποία εισήχθη στο Χρηματιστήριο το 2002, αναφέρει πολλά και ενδιαφέροντα. Κατηγορεί τον πρώην συνεργάτη του για «κακουργηματικής φύσεως φοροδιαφυγή, υπεξαίρεση εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος». Με ποιον τρόπο;

«Ζήτησαν, έλαβαν και καταχώρησαν στα φορολογικά βιβλία της εταιρείας σε τρεις περιπτώσεις εικονικά στο σύνολό τους φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.492.639 ευρώ, ενώ δεν απέδωσε και ΦΠΑ ύψους
238.320,52 ευρώ από την εταιρεία (σ.σ. αναφέρει την επωνυμία της), γιατί ποτέ η εταιρεία δεν τα δήλωσε στην ΦΑΕ Πειραιά, όπως όφειλε, ούτε παρέδωσε καταστάσεις με πελάτες και προμηθευτές, όπως όφειλε…».

Αντί αυτού, τι έκανε ο επιχειρηματίας σύμφωνα με τον πρώην συνεργάτη του; «Με το πρόσχημα εξόφλησης των παραπάνω τιμολογίων υπεξαίρεσε το ποσό των 1.492.639 ευρώ από την εταιρεία και έκλεψε και το ΦΠΑ ύψους 238.320 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο γιατί δεν απέδωσε στην Εφορία, όπως όφειλε, το ΦΠΑ. Έκανε ξέπλυμα μαύρου χρήματος αγοράζοντας με τα λεφτά αυτά την 7-4-2006 487.030 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρείας (σ.σ. αναφέρει την επωνυμία της) προς 0,78 ευρώ τη μετοχή και μετέβαλε το ποσοστό συμμετοχής του από 26,12% σε 30,78%».

Στην ίδια καταγγελία καταγράφονται και άλλα ενδιαφέροντα. Όπως για παράδειγμα ότι ο επιχειρηματίας και ένας στενός του συνεργάτης ζήτησαν, έλαβαν και καταχώρησαν εικονικά τιμολόγια παροχής υπηρεσιών σε αγγλικές εταιρείες αποκρύβοντας από την εφορία 121,770 ευρώ και 181.170 ευρώ, καθώς και ότι με τα χρήματα αυτά αγόρασε (στις 9 Φεβρουαρίου του 2006) 215.000 μετοχές της εταιρείας του και 317.000 κοινές ονομαστικές μετοχές στα τέλη του ίδιου μήνα. Μάλιστα, στην αναφορά του παραθέτει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, δηλαδή τα τιμολόγια!

Ο ∆ΙΚΗΓΟΡΟΣ, Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ!

Τι συνέβη, όμως, στη συνέχεια, μετά την κατάθεση της αναφοράς; Τα παραθέτω αυτούσια για να μην χάσεις (αναγνώστη και αναγνώστρια) το ενδιαφέρον σου.

«Την Δευτέρα 16/10/2017 και ώρα 16:03 μου τηλεφώνησε ο δικηγόρος Αθηνών (σ.σ. τα στοιχεία του είναι στη διάθεσή μας), ο οποίος είναι δικηγόρος της εταιρείας και του επιχειρηματία και μου ζήτησε να συναντηθούμε γιατί έχει να μου πει κάτι πολύ σοβαρό που με αφορά άμεσα και είναι για το καλό μου. Μου ζήτησε ραντεβού την επόμενη ημέρα στις 17.30 στο Χίλτον. Εγώ του είπα ότι δεν μπορώ στο Χίλτον και να κάνουμε ραντεβού την ίδια ώρα αν μπορεί και αυτό στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία»… Έφτασα στη Μεγάλη Βρεταννία στις 17.22 ακριβώς και του έστειλα μήνυμα ότι «έχω φτάσει». Ήρθε και με συνάντησε στο λόμπι. Με δόλο λέγοντας ότι έχει κλείσει αίθουσα meeting από την εκδήλωση πριν στον ημιώροφο με οδήγησε από το ισόγειο της Μεγάλης Βρεταννίας σε μια αίθουσα συσκέψεων που ήταν μέσα τρία άτομα.

Μόλις έφυγε ο σερβιτόρος κλείδωσε την πόρτα της αίθουσας και μου σύστησε τους τρεις συνομιλητές μου τον πρώτο ως Δημήτρη, τονδεύτερο ως Στέργιο, για τον οποίο έμαθα ότι είναι αστυνομικός στο τμήμα  δίωξης εκβιαστών και τον τρίτο ως Γιάννη, που έμαθα ότι είναι ιδιοκτήτης εταιρείας σεκιούριτι…». Εκεί, λοιπόν, αφού του διάβασαν το περιεχόμενο της αναφοράς του, άρχισαν «να με απειλούν και να με τρομοκρατούν λέγοντας ότι αν κάνω την αναφορά μου στην Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαΐρη, στην εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος κ. Μαριάννα Ψαρουδάκη, στο Χρηματιστήριο, στο αγγλικό Χρηματιστήριο, κ.λπ. ή αν στενοχωρήσω τον επιχειρηματία με οποιονδήποτε τρόπο, αν καταθέσω αγωγή ή μήνυση εναντίον του και χαλάσω την πώληση διαφημιστικών συμβολαίων της εταιρείας σε μια αγγλική εταιρεία θα με δολοφονήσουν και θα σκοτώσουν την οικογένειά μου, τη σύζυγό μου και τα παιδιά μου…

Μου είπαν συγκεκριμένα ότι παρακολουθούμε τα παιδιά σου εδώ και δυο μέρες και ότι θα τα σκοτώσουμε μόλις μας δώσει εντολή ο επιχειρηματίας και εσένα σε παρακολουθούμε και θα σε σκοτώσουμε αμέσως μόλις μας δώσει εντολή για τη δολοφονία σου ο επιχειρηματίας…».

Μάλιστα, ο εν λόγω καταγγέλλων,ο οποίος ανεβαίνει και εκείνος το δικό του… Γολγοθά, ζητεί την  προστασία των Αρχών επισημαίνοντας ότι είναι πρόθυμος να καταθέσει και άλλα στοιχεία σχετικά με τον τρόπο που ο επιχειρηματίας και οι εταιρείες του (μεταξύ τους και γνωστές ιστοσελίδες αλλά και εφημερίδες) φοροδιαφεύγουν και ξεπλένουν χρήμα σε Ελλάδα, Αγγλία, Μάλτα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία και Ελβετία.

Για το τέλος: Είμαι σίγουρος ότι η εντιμότατη κ. Ψαρουδάκη έχει ήδη ασχοληθεί με την ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση, η οποία όζει και από τραπεζικό παρασκήνιο, καθώς εμπλέκεται γνωστό στέλεχος. Το ρεπορτάζ φυσικά συνεχίζεται, καθώς η συγκεκριμένη αναφορά για τα εικονικά τιμολόγια και τις απειλές είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου…

Πηγή: ereportaz.gr, (Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” της Κυριακής)