Μέσα σε έξι µήνες από τη διενέργεια των εκλογών και την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, τα στοιχεία των δηµοσκοπήσεων που έχουν διενεργηθεί πιστοποιούν µια δυσάρεστη για το κόµµα αυτό της Αριστεράς και τον Αλέξη Τσίπρα πραγµατικότητα.

Οτι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη χάσει το 20% των πολιτών που τον είχαν ψηφίσει τον Ιούλιο. Και αυτό επιβεβαιώνεται από το ποσοστό των ψηφοφόρων του που αποδοκιµάζουν την πολιτική του, ενώ θεωρούν ότι η κυβέρνηση της Ν.∆. πολιτεύεται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Το ποσοστό αυτό απώλειας, υπολογιζόµενο επί του εκλογικού αποτελέσµατος που είχε επιτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ, συµπίπτει και µε τα ποσοστά που χάνει στην πρόθεση ψήφου των δηµοσκοπήσεων.

Ειδικότερα, σε έρευνα που είχε διενεργήσει τον Νοέµβριο η εταιρεία Opinion Poll, το 42% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι δεν ήταν ικανοποιηµένο από τον τρόπο που το κόµµα αυτό ασκούσε αντιπολίτευση.

Μάλιστα, το 34,4% των ψηφοφόρων του αξιολογεί θετικά τον τρόπο µε τον οποίο αντιµετωπίζει τα προβλήµατα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ ένα 36% είναι ικανοποιηµένο από τις παρεµβάσεις και τη συνολική παρουσία του πρωθυπουργού.