Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας ύστερα και από την καταδίκη πρώην διευθυντή σχολικού συγκροτήματος στη Μεγάλη Βρετανία.
Ο 72χρονος σήμερα James Stewart, ο οποίος είχε συνταξιοδοτηθεί από τη διεύθυνση του Sawtry Village Academy από το 2014, καταδικάστηκε πρόσφατα από βρετανικό δικαστήριο για τις ενέργειές του ως διευθυντής του σχολείου.

Μεταξύ άλλων, ο Stewart κατηγορήθηκε για απάτες κι υπεξαίρεση χρημάτων για το διάστημα που είχε διατελέσει διευθυντής του σχολείου, ενώ σε μικρότερη ποινή φυλάκισης καταδικάστηκε κι ο υποδιευθυντής του ίδιου σχολείου.
Η έρευνα για τα παραπάνω αδικήματα διενεργήθηκε από τις αστυνομικές υπηρεσίες ύστερα από καταγγελίες συναδέλφων του για κακοδιαχείριση των οικονομικών του σχολείου αλλά και για ανάρμοστη συμπεριφορά, καθώς όπως κατέθεσαν στο δικαστήριο συχνά μεθούσε, επιδιδόταν σε σεξουαλικές πράξεις μέσα στο χώρο του γραφείου του, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που απουσίαζε αδικαιολόγητα από τα καθήκοντά του για να παρακολουθήσει ιπποδρομίες ή να κάνει διακοπές.


Η πιο συγκλονιστική αποκάλυψη, όμως, έγινε όταν ήρθαν στο φως, στοιχεία που δείχνουν πως είχε μετατρέψει το γραφείο του σε «ναό του σεξ» με κάθε είδους ερωτικά βοηθήματα, όπως δονητές, μαστίγια και κούτες με προφυλακτικά, ενώ καταγγελίες κάνουν λόγο ακόμα και για όργια εντός του χώρου του σχολείου.
 


Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το τελικό χρηματικό ποσό για το οποίο του καταλογίζεται κακοδιαχείριση φτάνει τις 100.000 λίρες Αγγλίας, με αρκετά από αυτά τα χρήματα να χρησιμοποιήθηκαν από τον πρώην διευθυντή για την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού, επίπλων, και ποτών, ενώ δεν παρέλειψε να χρηματοδοτήσει ταξίδια αναψυχής κι υπηρεσίες μασάζ.


Ο Stewart δήλωσε ένοχος για να μειωθεί η ποινή του, ενώ ο δικαστής τον κατακεραύνωσε λέγοντας χαρακτηριστκά ότι «εκμεταλλεύθηκε τη θέση του και τη σχέση του με τον υποδιευθυντή για να εξυπηρετήσει τους δικούς του ταπεινούς σκοπούς».