Το καλοκαίρι ήρθε όλοι προετοιμαζόμαστε και ανυπομονούμε για να πάμε για μπάνιο.
Εκτός όμως από τις εξαιρετικές παραλίες, κάποια στιγμή η διάθεση και η κατάλληλη παρέα θα μας βγάλουν σε ένα pool party ή σε μία πισίνα που είναι η εναλλακτική επιλογή (και πολύ πιο ξεκούραστη).
Η ξαπλώστρα, το κοκτέιλ και η ομπρέλα είναι τα must στις πισίνες και μοιάζουν ειδυλλιακά. Είναι όμως τόσο τέλειο το σκηνικό όσο φαίνεται; Η απάντηση είναι: όχι!
Τα facts που πρέπει να γνωρίζετε για τις πισίνες:
Κολυμπάτε σε ούρα αγνώστων…
Ναι, αλήθεια είναι. Υπάρχουν αυτοί οι ανεγκέφαλοι βρωμιάρηδες που δεν πάνε τουαλέτα και προτιμούν να κάνουν την ανάγκη τους μέσα στη πισίνα. Και δυστυχώς είναι αρκετοί. Μην πτοείστε όμως. Κάποιες πισίνες στις οποίες υπάρχει ένα ειδικό υγρό που σε περίπτωση που ανιχνεύσει ούρα αλλάζει το χρώμα της πισίνας. Οπότε ο ανεγκέφαλος βρωμιάρης γίνεται ρεζίλι!
… και εκατομμύρια ίχνη περιττωμάτων
Μόλις μπείτε σε μία πισίνα, τα πρώτα 15 λεπτά έρχεστε σε επαφή με 0,14 γραμμάρια περιττωμάτων. Αν είστε και λίγο… μπίχλες, ο αριθμός αυτός διπλασιάζεται!

Και σαν να μην φθάνουν αυτά, παθαίνεται και διάρροια
Εκατομμύρια άνθρωποι τα τελευταία 20 χρόνια έχει αποδειχτεί πως έχουν πάθει διάρροια επειδή κολύμπησαν στην πισίνα; Γιατί;
Επειδή το χλώριο δεν σκοτώνει όλα τα μικρόβια
Δυστυχώς ισχύει. Το χλώριο και η χλωρίνη δεν μπορούν να σκοτώσουν τα βακτήρια αμέσως οπότε ότι και να κάνετε, αρκεί ένας ανεγκέφαλος βρωμιάρης για να πάθετε διάρροια.

Υπάρχουν πισίνες με Ε. Coli
Χάρη στα παιδάκια που κάνουν την ανάγκη τους ανεξέλεγκτα κάποιες πισίνες είναι μολυσμένες με το E. Coli.
Η μυρωδιά του χλωρίου δεν υποδηλώνει ότι η πισίνα είναι καθαρή
Και αυτό είναι σοκ. Γιατί; Επειδή οι πισίνες μυρίζουν μόνο αν το χλώριο ανακατευτεί με ούρα. Μία καθαρή πισίνα δεν μυρίζει τίποτα! Όσο πιο βρώμικη είναι μια πισίνα, τόσο περισσότερο μυρίζει.

Σε τσούζουν τα μάτια σου; Δεν ευθύνεται το χλώριο…
… αλλά τα ούρα! Ναι τα ούρα των ανεγκέφαλων και των παιδιών. Όταν το χλώριο ανακατεύεται με ούρα, εκτός από την μυρωδιά δημιουργεί και χημικές αντιδράσεις που πειράζουν τα μάτια σου.