«Δεν θέλουμε να βλάψουμε τον εαυτό μας και αυτούς που αγαπάμε, προσωπικά ένιωσα έντονη την ανάγκη να επικαλεστώ την πίστη μου. Ως πρωθυπουργός οφείλω να ακούσω τους ειδικούς επιστήμονες. Ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις ισχύει και για τις εκκλησίες», είπε το απόγευμα της Τετάρτης στο διάγγελμά του με τα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης με τον κορονοϊό ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η πίστη αρχίζει συχνά εκεί που τελειώνει η επιστήμη, όμως η πίστη που χρειαζόμαστε τώρα είναι ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση», είπε ακόμη ο Πρωθυπουργός και επισήμανε: «Αρκεί όλοι να ακολουθήσουμε συντεταγμένα τις οδηγίες των γιατρών και των ειδικών».

«Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι και όπως χρειάζεται νωρίτερα από όσο χρειάζεται, όμως κανένα μαζικό μέτρο δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ατομική ευθύνη», είπε ο κ. Μητσοτάκης .

«Στόχος μας τα τυχόν σοβαρά κρούσματα να απλωθούν σε βάθος χρόνου. Ήδη κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να θωρακιστεί η δημόσια υγεία», σημείωσε ο Πρωθυπουργός και ανέφερε: «Καμία δομή δεν περισσεύει. Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας καλούνται να συνεργαστούν».

«Η οικονομία θα δεχθεί πλήγμα, πρέπει να περιοριστούν οι συνέπειες του. Από σήμερα ειδική άδεια σε εργαζόμενους γονείς και σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλα μέτρα στήριξης κλάδων που πλήττονται», είπε ακόμη ο Πρωθυπουργός.