Για αποτροπή εντυπωσιακού τρομοκρατικού χτυπήματος κάνουν λόγο οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής μετά την ανακοίνωση των συλλήψεων των φερόμενων ως μελών της οργάνωσης “Επαναστατική Αυτοάμυνα” και τα ευρήματα σε δύο γιάφκες, στο Χολαργό και την Κυψέλη.

Ο χρόνος πιθανού χτυπήματος, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προσδιορίζεται κοντά στην επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου.

Τα συμπεράσματα της Αστυνομίας εξάγονται κυρίως μέσω του οπλισμού και του εξοπλισμού που βρέθηκε και κατασχέθηκε σε κρησφύγετο της οδού 17ης Νοέμβρη στο Χολαργό. Από τα ευρήματα στο διαμέρισμα της οργάνωσης, οι αστυνομικοί  συμπεραίνουν ότι η ομάδα θα επιστράτευε την τέχνη του καμουφλάζ για να καταφέρει μία πιο αναβαθμισμένη επίθεση.

Ανάμεσα στα ευρήματα ήταν ένας φάρος καθώς και αυτοκόλλητα ασθενοφόρου. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι συλληφθέντες, μαζί με τον καταζητούμενο συνεργό τους θα μετέτρεπαν σε ασθενοφόρο όχημα, τύπου βαν, το οποίο θα έκλεβαν το επόμενο διάστημα.

Με τον τρόπο αυτό θα περνούσαν απαρατήρητοι από τα «μάτια» της ΕΛ.ΑΣ. ακόμα και από κεντρικούς δρόμους της Αττικής. Κανείς δεν θα υποπτευόταν ένα ασθενοφόρο.

Το καμουφλαρισμένο όχημα εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιούνταν και για τη μεταφορά οπλισμού. Όσον αφορά στο στόχο των τρομοκρατών μόνο εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν, καθώς δεν βρέθηκαν σχετικές σημειώσεις και σχεδιαγράμματα.

Η Αντιτρομοκρατική θεωρεί ότι πιο πιθανό ήταν να πληγεί στόχος αστυνομικού ενδιαφέροντος. Στο ίδιο κρησφύγετο εντοπίστηκε και διόπτρα νυκτός, με τις Αρχές να θεωρούν ότι η επίθεση θα γινόταν κατά τις νυχτερινές ή πρώτες πρωινές ώρες.