Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης είναι αυτό ακριβώς που φαίνεται: Πηγαίος και ειλικρινής. Είναι 61 χρονών. Γεννήθηκε στην Μυτιλήνη. Μένει στο Περιστέρι, μαζί με την Βίκυ Σταυροπούλου.

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Μυτιλήνη. Το σπίτι μας ήταν του 1905, δίπλα σε ένα ποταμάκι, με την θάλασσα μπροστά. Κρατάω ωραίες αναμνήσεις από εκείνα τα χρόνια, ωστόσο όταν ήμουν πιτσιρίκι ήθελα να φύγω. Οταν, στο τέλος της τρίτης Γυμνασίου οι γονείς μου μας ανακοίνωσαν ότι μετακομίζουμε στην Αθήνα, η χαρά μου ήταν απερίγραπτη.

Με την Βίκυ ήμαστε τόσα χρόνια μαζί, κι ας ήμαστε τόσο διαφορετικοί. Ημουν από μικρός κατά των σχέσεων και της μονιμότητας. Δεν ξέρω τι έγινε με την Βίκυ. Καρμικό ήταν; Οταν την πρωτοσυνάντησα, τρόμαξα λίγο. Ηταν έξι μηνών έγκυος στην Δανάη (σ.σ. Μπάρκα). Στην πρώτη μας επαφή, είπα στον φίλο που μας γνώρισε “τι είναι αυτή; Αυτή είναι οδοστρωτήρας”… Σχεδόν τρόμαξα.

Η διχόνοια ήταν πάντα το μεγάλο μας θέμα σαν έθνος. Αυτή είχε πάντα, ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές καταστροφικές συνέπειες για την ζωή και την πρόοδό μας».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στο Bovary.gr