Το Big Brother έκανε πρεμιέρα το Σάββατο και ήδη οι πρώτες εντυπώσεις έχουν καταγραφεί. Ο Χάρης Βαρθακούρης, που είναι ο παρουσιαστής του reality, παραχώρησε δηλώσεις στην εκπομπή Καλοκαίρι #ΝΟΤ όπου μεταξύ άλλων μίλησε για την εμπειρία της πρώτης βραδιάς αλλά και για το πως νιώθει που έχει στο πλευρό του στην παρουσίαση τον Ανδρέα Μικρούτσικο.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Παρθενιά και πόνεσα. Αν θέλω να μαι τίμιος είναι μια καινούρια εμπειρία για εμένα πρωτόγνωρη. Όπως είναι ο κορωνοϊός για όλους για εμένα αυτός είναι ένας δεύτερος κορωνοϊός. Ζούμε σε μια πάρα πολύ δύσκολη εποχή και δεν γενικολογώ. Θέλω να καταλήξω ότι οι συνθήκες αυτές εμποδίζουν πολύ την διεξαγωγή μιας τέτοιας παραγωγής. Θεωρώ ότι έπεσα στα πολύ βαθιά τσίτσιδος με καρχαρίες και κροκόδειλους. Πάντως σήμερα ένιωθα άβολα λίγο.»

«Ο Ανδρέας συγκεκριμένα σε σχέση με αυτό που ξέρω ήταν ένας συγκρατημένος Ανδρέας. Νομίζω ότι σήμερα έβαλε την πρώτη ταχύτητα, άρα περιμένουμε την δευτέρα, τρίτη, τετάρτη…Μου είπε να το ζήσω, να αφεθώ ελεύθερος, να μην είμαι μαγκωμένος πράγμα που του εξήγησα ότι δεν μπορεί να γίνει με το καλημέρα. Η παρουσία του και μόνο για εμένα είναι πολύ σημαντική, είναι τεράστια βοήθεια.»

«Είμαστε κι οι δύο δύο μουσικοί πρώτα. Ο Ανδρέας που από την μουσική μεταπήδησε στην τηλεόραση, εγώ δεν μπορώ ότι μεταπήδησα μπουσουλάω τώρα αλλά έχουμε αυτό το κοινό στοιχείο που μπορούμε να συζητήσουμε κι άλλα πράγματα πέρα της τηλεόρασης και να αναλύσουμε μουσικές καταστάσεις. Συνειδητοποιώ ότι είναι ένας άνθρωπος από αυτές τις λίγες μέρες που τον ζω καλά είναι μια πατρική φιγούρα, είναι ένας δεύτερος πατέρας ο Ανδρέας για εμένα», είπε.

Σε σχέση με τα νούμερα τηλεθέασης δήλωσε: «Δεν ξέρω τι απάντηση περιμένει το κανάλι να ακούσει από εμένα. Αυτήν τη στιγμή που με ρωτάς τα νούμερα δεν με απασχολούν. Είτε με απασχολούν είτε όχι θα έρθουν και θα είναι αυτά που θα είναι. Προσπαθώ να μην αγχώνομαι για πράγματα που είναι πέρα του ελέγχου μου. Αν η εκπομπή πάει καλά δεν θα πάει καλά για εμένα. Αν δεν πάει καλά δεν θα πάει καλά εξαιτίας μου. Είναι δοκιμασμένο concept. »

Στο τέλος ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχει κάποιος παίκτης που ίσως να είναι ο νικητής ενώ μίλησε και για τον λόγο που η σύζυγός του Αντελίνα Βαρθακούρη δεν ήταν στην εκπομπή.