Ανησυχητικά για την πορεία του κορωνοϊού είναι τα όσα δήλωσε η διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), σύμφωνα με την οποία το ξέσπασμα της COVID-19 στις ΗΠΑ μετατρέπεται σε “πανδημία των μη εμβολιασμένων”.

Σύμφωνα με το Associated Press, η Δρ Rochelle Walensky ανέφερε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Λευκού Οίκου, ότι τα κρούσματα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περίπου 70% την τελευταία εβδομάδα, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία κατά 36% και οι θάνατοι κατά 26%.

Όπως δήλωσε, σχεδόν όλες οι εισαγωγές και οι θάνατοι αφορούν μη εμβολιασμένους.

Την ίδια ώρα, ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για τον κορονοϊό, Jeff Zients επανέλαβε ότι η πανδημία “απειλεί κατά κύριο λόγο τους μη εμβολιασμένους ανθρώπους”. Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν αναμένει να αυξηθούν τα κρούσματα τις επόμενες εβδομάδες λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Ενδεικτικά, τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ αντιπροσώπευαν το 40% των νέων μολύνσεων την περασμένη εβδομάδα, με ένα κρούσμα στα πέντε να προέρχεται από τη Φλόριντα.

Ωστόσο, ο Zients δήλωσε πως υπάρχουν ενδείξεις ότι τα αυξημένα κρούσματα οδηγούν περισσότερους ανθρώπους σε αυτές τις περιοχές να θέλουν να εμβολιαστούν με ρυθμούς μεγαλύτερους από τον εθνικό μέσο όρο.