Θέμα στο Bloomberg έγιναν οι χθεσινές ανακοινώσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τις οποίες ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής.

Στο δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρεται:

“Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Έλληνας πρωθυπουργός που υπέβαλε αίτηση για το πρώτο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας, θέλει να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή. Μια δεκαετία μετά την αποχώρησή του, στέκεται επικεφαλής του κόμματος Κίνημα Αλλαγής.

Ο Παπανδρέου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του σε τηλεοπτική του δήλωση την Τετάρτη: «Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να γίνει το κόμμα μας ξανά μεγάλο και δυνατό». 

Ο Παπανδρέου κυβέρνησε την Ελλάδα από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Νοέμβριο του 2011 όταν παραιτήθηκε και υποστήριξε την κυβέρνηση συνασπισμού του Λουκά Παπαδήμου. Μέχρι το 2012, παρέμεινε πρόεδρος του σοσιαλιστικού κόμματος Πασόκ, το οποίο ιδρύθηκε από τον πατέρα του και πρώην πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου. Το 2017, ο Πασόκ προσχώρησε στην κεντροαριστερή συμμαχία Κίνημα Αλλαγής. Σήμερα ο Παπανδρέου είναι νομοθέτης του κόμματος και είναι επίσης πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Άλλοι έξι υποψήφιοι βρίσκονται επίσης στην κούρσα για την ηγεσία του κόμματος. Ο πρώτος γύρος των εκλογών έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου και εάν κανείς δεν εξασφαλίσει την πλειοψηφία των ψήφων, μια δεύτερη ψηφοφορία θα διεξαχθεί μια εβδομάδα αργότερα.”