Κάποτε ο γνωστός τραγουδοποιός, ο μεγάλος Νιόνιος, έγραψε «η πλατεία ήταν γεμάτη με το νόημα που χε κάτι απ’ τις φωτιές». Αν έβλεπε την τελευταία προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Σύνταγμα την Παρασκευή το βράδυ θα έγραφε σίγουρα ότι η πλατεία ήταν… άδεια.

Οι παλιές καλές ημέρες του 2015, τότε που ο λαός χόρευε στους ρυθμούς της… επαναστατικής Αριστεράς που θα έφερνε την ελπίδα, πέρασαν ανεπιστρεπτί.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα είχε κανονιστεί για τις 7.30 το βράδυ, όμως, εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν ούτε 200 άτομα. Λίγη ώρα μετά ο κόσμος αυξήθηκε, έγιναν 500 οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ και η ομιλία ξεκίνησε γύρω στις 9 με τον κόσμο να είναι λίγος, μόλις που γέμιζε το χώρο μπροστά από τον μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και λίγο από την πλατεία Συντάγματος.

Η σκηνοθεσία, βεβαίως, στα… καλύτερά της, έδειχνε ότι ο Τσίπρας μιλούσε σε μιλιούνια, όμως, η πραγματικότητα ήταν διαφορετική. Τα βίντεο αδιάψευστος μάρτυρας μιας από τις πιο αποτυχημένες συγκεντρώσεις που έχει κάνει ο πρωθυπουργός.

Είχε προηγηθεί βεβαίως το «Βατερλώ» στο Πασαλιμάνι όπου ο κόσμος ήταν λιγότερος από αυτόν που συγκεντρώθηκε για να ακούσει τον Γιάννη Μώραλη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην εκδήλωση του «Πειραιάς Νικητής».

Μόνο στο Ηράκλειο θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια αξιοπρεπή συγκέντρωση. Όμως. το Σύνταγμα ήταν η χαριστική βολή για ένα κόμμα που γιγαντώθηκε στη φωτιά των κινημάτων και των Αγανακτισμένων στις πλατείες και που τώρα δεν μπορεί να συγκεντρώσει μερικές χιλιάδες για να ακούσουν τον πρωθυπουργό.