1 Shares

«Σας θυμάμαι έναν-έναν… Αντί να πάτε να πιάσετε κακοποιούς, κυνηγάτε εμένα!». Αυτά ήταν τα λόγια του γενειοφόρου άνδρα με τα μακριά μαλλιά προς τους αστυνομικούς, που εισέβαλαν το περασμένο Σάββατο στο υπόγειο της οδού Μενάνδρου στον Άλιμο όπου κρυβόταν, για να τον συλλάβουν.
Ίσως πίστευε ότι η μεταμφίεσή του σε… μοναχό ήταν αρκετή για να ξεπλύνει τις «αμαρτίες» του, τις νέες ποινικές διώξεις για κατηγορίες όπως συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διασπορά ψευδών ειδήσεων, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική οργάνωση, αλλά και την ποινή φυλάκισης τριών ετών που του είχε επιβάλλει το Πενταμελές Εφετείο Πατρών, τον «σκόπελο» της οποίας θα μπορούσε εύκολα να ξεπεράσει, εξαγοράζοντάς την προς 10 ευρώ την ημέρα.
Έταζε… 600 δισ. αλλά δεν βρήκε 10.950 ευρώ για να εξαγοράσει την ποινή του
Και όμως, ο Αρτέμης Σώρρας, περί ου ο λόγος, ο αρχηγός της «Ελλήνων Συνέλευσις», ο διαχειριστής ενός συμβολαίου… τριών τρισεκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων πρόσφερε τα 600 δισεκατομμύρια δολάρια για την αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδας αλλά και των πολιτών της σε εφορίες και τράπεζες, δεν μπόρεσε να βρει ούτε 10.950 ευρώ για να εξαγοράσει την ποινή του.
Ο Πατρινός που κλείνει τα 52 του χρόνια τον Οκτώβρη, «καβάλησε» το σύννεφο του λαϊκισμού, του ψεκασμού, της αφέλειας αλλά και της απελπισίας που σκέπασε την Ελλάδα την περίοδο των μνημονίων, καταφέροντας όχι μόνο να γίνει γίνει πιστευτός από ορισμένους, αλλά να αποκτήσει πολυπληθές κοινό σε όλη τη χώρα, που τον παρουσίαζε ως «Μεσσία».
Πώς απέκτησε οικονομική άνεση
Απορίας άξιο για έναν άνθρωπο που ξεκίνησε να εργάζεται βάζοντας πλακάκια, ενώ στη συνέχεια πουλούσε φουσκωτά παιχνίδια και άνοιγε παιδότοπους με άλλους επιχειρηματίες, οι οποίοι σήμερα τον καταγγέλλουν ότι δεν έβαλε ούτε ένα ευρώ. Αν και πήγε σχολείο μέχρι την τρίτη δημοτικού, όπως ο ίδιος είχε πει σε συνεργάτες του, η ρητορική του έπεισε πολλούς περισσότερους από ό,τι θα πίστευε κάποιος. Ίσως και από όσους αντέχει η χώρα…
Άλλοτε με υποσχέσεις και άλλοτε πληρώνοντας τις υποχρεώσεις του όχι με ευρώ, αλλά με δηνάρια Κουβέιτ, ακόμη και με χαρτονομίσματα της Βόρειας Κορέας, ο Αρτέμης Σώρρας φαίνεται να κατάφερε να αποκτήσει κάποια οικονομική άνεση. Αν και δήλωνε εισόδημα στην εφορία μόλις 20.000 ευρώ. Πώς λοιπόν να μην πιστέψει ότι θα είναι μια ζωή «καβάλα στο άλογο». Εξάλλου ο ίδιος είναι δεινός αναβάτης.
Δείγμα της ματαιοδοξίας του η βίλα-φάντασμα στο Θεριανό Αχαΐας
Στη πολυτελή κατοικία των 1.225 τ.μ. στο Θεριανό Αχαΐας, η οποία όμως τα τελευταία χρόνια μοιάζει με βίλα – φάντασμα, ο Σώρρας είχε στάβλο με άλογα και επιδιδόταν στην ιππασία, ένα άθλημα που απευθύνεται κυρίως στην ελίτ της κοινωνίας. Εκτός της αδιαμφισβήτητης αγάπης του για τα άλογα, ίσως με αυτόν τον τρόπο να προσπαθούσε να πείσει και για την οικονομική του άνεση.swrras4
Εκτός όμως από το χρήμα, δεν κρύβεται και η δόξα. Τουλάχιστον, η ματαιοδοξία για αυτήν. Χαρακτηριστικό λοιπόν της ματαιοδοξίας του ιδιοκτήτη της βίλας, ήταν τα αρχικά του ονόματός του στη βαριά σιδερένια πόρτα της πλαϊνής εισόδου. Ακόμη, ο Σώρρας φέρεται να κινητοποίησε τους 133 μόνιμους κατοίκους του Θεριανού να μαζέψουν χρήματα και να φτιάξουν έναν ιερό ναό. Πώς τον ονόμασαν; Μα, φυσικά, Άγιο Αρτέμιο. Τι και αν δεν λειτούργησε ποτέ… Και στη συνέχεια τοποθετήθηκε προφανώς πλαστή ταμπέλα πάνω στο μαντρότοιχο της βίλας του, με την ονομασία του δρόμου: Οδός «Αγίου Αρτεμίου». Βοήθειά μας…