Διπλή παρέμβαση πραγματοποίησε σήμερα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, τόσο για τις συχνές «επισκέψεις» των μελών της συλλογικότητας Ρουβίκωνας, όπως είναι στην Ισπανική Πρεσβεία, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στην εφορία Ψυχικού, στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών, κ.λπ., όσο και για το χθεσινό περιστατικό της εισβολής στο γραφείο γιατρού χειρούργου του «Ευαγγελισμού» τον οποίο κατηγόρησαν ότι παίρνει φακελάκια από ασθενείς.
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε την συνένωση και την έρευνα όλων των δικογραφιών που αφορούν σε «επιθέσεις» του Ρουβίκωνα με αφορμή την δημοσιοποίηση του βίντεο με την «επίσκεψη» των μελών της οργάνωσης στο Ευαγγελισμό και τις απειλές τις οποίες εκτόξευσαν ότι θα του κόψουν το χέρι, αν μάθουν ότι δέχτηκε φακελάκι.
Η κυρία Δημητρίου έδωσε παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο, να διενεργήσει διπλή έρευνα για το περιστατικό στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού.
Η πρώτη έρευνα αφορά τις απειλές που δέχτηκε ο γιατρός από τα μέλη του Ρουβίκωνα και η δεύτερη έρευνα αφορά εάν ευσταθούν οι καταγγελίες ότι ο εν λόγω γιατρός, που απειλήθηκε, απαίτησε φακελάκι.
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κυρία Ξένη Δημητρίου
Η διοίκηση του Ευαγγελισμού 
Στο μεταξύ, η επικεφαλής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Νάγια Μητσάκη σε ανακοίνωσή της δηλώνει ότι «η διοίκηση του νοσοκομείου είναι ανοικτή σε καταγγελίες πολιτών για τα φαινόμενα διαφθοράς».
Ειδικότερα, η Νάγια Μητσάκη αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Υπάρχουν θεσμοί, οι οποίοι λειτουργούν, εμπιστευόμαστε και οφείλουμε να σεβόμαστε, όπως το «Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Πολιτών» που συστάθηκε σύμφωνα με το άρθρο 60 του Ν. 4368/2016 και την υπ’ αριθμ. πρωτ. Α3δ/Γ.Π. οικ. 10976/10.2.2017 υπουργική απόφαση που καθορίζει το πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας του.
Νέο θεσμό επίσης αποτελεί η «Λίστα Χειρουργείου», που συστάθηκε σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Α3Α/οικ.97136/23.12.2016 υπουργική Απόφαση, η λειτουργία της οποίας ξεκίνησε στο Νοσοκομείο στις 27.3.2017 και μέχρι σήμερα αποδεικνύεται επιτυχής.
Έτσι, έχουν τεθεί ασφαλιστικές δικλείδες για την διευκόλυνση υποβολής καταγγελιών, αναφορών, παραπόνων κ.λπ., η διερεύνηση των οποίων άμεσα αντιμετωπίζεται με διεξαγωγή Προκαταρκτικής Έρευνας, Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και ότι άλλο απαιτείται.
Το προσωπικό του Ευαγγελισμού παρέχει πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με επαγγελματισμό, αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια.
Τα παραπάνω έχουν εμπεδωθεί στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη, που με την εμπιστοσύνη του έχει αναδείξει τον «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ» σε κορυφαίο Νοσηλευτικό Ίδρυμα».