«Οι εκδιωγμένοι πρόσφυγες από την Ειδομένη συνεχίζουν τη ζωή τους στον αυτοσχέδιο καταυλισμό των Ευζώνων», σημειώνει το RT σε ρεπορτάζ του. Σε βίντεο μάλιστα που δημοσιεύει παρουσιάζει το σημείο, ένα εγκαταλελειμμένο βενζινάδικο στο οποία έχουν στηθεί σκηνές από τους πρόσφυγες.
Το βίντεο δημοσιεύτηκε πριν λίγες ώρες και ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει την ολοκλήρωση της εκκένωσης του καταυλισμού της Ειδομένης, με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα, να μεταβαίνει στην περιοχή, χθες, για να εποπτεύσει το τελικό στάδιο της επιχείρησης.
Όχι πολύ μακριά όμως από το σημείο στο οποίο μέχρι πριν λίγο καιρό ζούσαν περισσότεροι από 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες, και συγκεκριμένα σε δύο εγκαταλελειμμένα βενζινάδικα και ένα ξενοδοχείο στους Ευζώνους έχουν μεταφερθεί τις τελευταίες 3 ημέρες αρκετά άτομα στήνοντας επί της ουσίας δύο νέους καταυλισμούς.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε σήμερα το Συντονιστικό Όργανο για το Προσφυγικό, σε ένα από τα βενζινάδικα και στο ξενοδοχείο διαμένουν από 1.500 άτομα (σύνολο 3.000 άτομα).

Ωστόσο ένα ακόμα γεγονός προκαλεί έντονο προβληματισμό καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, με τα μισθωμένα πούλμαν απομακρύνθηκαν συνολικά από τον καταυλισμό της Ειδομένης για να μεταφερθούν σε άλλες περιοχές μόλις 3.817 άνθρωποι. Το ερώτημα που γεννιέται λοιπόν είναι πού βρίσκονται τελικά οι τόσες χιλιάδες προσφύγων και μεταναστών που ζούσαν στον καταυλισμό της Ειδομένης.
Διασκορπίστηκαν οι πρόσφυγες
Η ανταποκρίτρια του Ruptly με ανάρτησή της στο Twitter αποδεικνύει ότι πρόσφυγες από την Ειδομένη μεταφέρθηκαν μόνοι τους σε διάφορα σημεία. «Αφού ο καταυλισμός της Ειδομένης καθαρίστηκε, ο αυτοσχέδιος καταυλισμός στο βενζινάδικο της EKO, κοντά στο Πολύκαστρο, έγινε μεγαλύτερος. Περισσότεροι από 2.000 άτομα», σχολιάζει σε φωτογραφία που έχει ανεβάσει στο κοινωνικό δίκτυο.

Πηγή:lykavitos.gr