21 Shares

Μόνο έκπληξη δεν προκαλεί η αποκάλυψη του έγκυρου mononews.gr για τον νέο δάνειο 1.1 εκατ. ευρώ στον αποτυχημένο εκδότη και επιτυχημένο Στοιχηματζή (stoiximan.gr) Δημήτρη Μάρη – ιδιοκτήτη της 24media – από μια περίεργη offshore υπό την επωνυμία Deep Investment.

Η οποία Deep Investments, είτε πρόκειται για fund με έδρα την Δυτική Ινδία, που διαθέτει υποκαταστήματα σε Χονγκ Κονγκ, Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία, είτε πρόκειται για offshore με έδρα το… Γιβραλτάρ, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας.

Για όσους δεν γνωρίζουν ή δεν έχουν διαβάσει τις αποκαλύψεις του Lykavitos.gr o Μάρης, εμφανιζόταν ως το αγαπημένο παιδί του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Παππά στα Μέσα Ενημέρωσης την περίοδο της Καθεστωτικής παντοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ, τότε που αποπειράθηκαν να αλλοιώσουν τον εκδοτικό και μηντιακό χάρτη στον τόπο.

Ο Μάρης μπαινόβγαινε μια ή δυο φορές τον μήνα στο Μαξίμου και έβλεπε εκτός από τον Παππά και τον Φλαμπουράρη και τον ίδιο τον Τσίπρα, ο οποίος στο πρόσωπο του έβλεπε τον «νέο Ψυχάρη».

Την ίδια βέβαια περίοδο και παρά τις συνεχείς καταγγελίες τόσο από την πλευρά του ΟΠΑΠ όσο και από άλλους ανταγωνιστές στο κομματι του τζογου, σύμφωνα με το ρεπορταζ δεν υπήρχε και τόσο μεγάλη… προθυμία των φορολογικών αρχών να ελέγξουν τα όσα κατά καιρούς είχαν αποκαλυφθεί σε ότι έχει να κάνει με την ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ της Stoiximan – τουλάχιστον στα πρώτα χρόνια λειτουργίας της.

Και για να έχετε μια αίσθηση των αριθμών ο Κύκλος Εργασιών, ο Τζίρος της Stoiximan για το 2017 ήταν 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ(!) όταν τα πρώτα χρόνια εμφανίζεται να αποδίδει φόρους της τάξεως των 10 ή 20 χιλιάδων ευρώ(!) μόλις.

Ο Μάρης την ίδια περίοδο, στο peak δηλαδή της Καθεστωτικής παντοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ, μπλέκει και στην επανέκδοση του ΕΘΝΟΥΣ, αναλαμβάνοντας το μάνατζμεντ του εντύπου του Σαββίδη.

Αν και… κατάφερε να βουλιάξει κυκλοφοριακά την ιστορική αυτή εφημερίδα (πούλαγε λιγότερα και από την Αυγή) πρόλαβε και έκανε σειρά πρωτοσέλιδων που του πάσαραν τα «παρασύστηματα» του ΣΥΡΙΖΑ από το Μαξίμου στοχοποιώντας εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την σύζυγο του σημερινού πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη.

Προκαλώντας μάλιστα την μήνιν της Νέας Δημοκρατίας που εξέδωσε «πύρινη» ανακοίνωση κατά του Μάρη που θα διαβάσετε στην συνέχεια, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτά υπονοούμενα για ΕΥΝΟΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ του βασικού μετόχου (τότε) της Stoiximan από τις αρμόδιες αρχές.

Ο Lykavitos.gr επειδή αποκάλυψη ΠΡΩΤΟΣ όλο αυτό το Παρασκήνιο της Σχέσης Διαπλοκής Μάρη – Καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε βροχή Εξωδίκων, Μηνύσεων και Αγωγών από την πλευρά του Μάρη τα οποία έχουν πάρει τον δικαστικό τους δρόμο.

Τώρα όμως τα στόματα ανοίγουν και οι αρμόδιες αρχές- ελπιζουμε – να πράξουν (χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις) το καθήκον τους.

Τώρα αρχίζει λοιπόν το «πάρτι» για τον Μάρη…

Πηγή:lykavitos.gr, mononews.gr