Νέο μεγάλο δικαστικό «κεφάλαιο» άνοιξε η αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος αν και επέστρεψε στη φυλακή συνεχίζει να «μονοπωλεί» τα φώτα της δημοσιότητας με αφορμή τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για την γνησιότητα των ιατρικών γνωματεύσεων που εξασφάλισε ώστε να αποφυλακιστεί τον περασμένο Αύγουστο με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.
Πρόσωπα που ενεπλάκησαν στη διαδικασία της σκανδαλώδους, όπως αποδείχθηκε αποφυλάκισης του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Energa, μπαίνουν τώρα στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελίας Διαφθοράς, εδικά δε μετά τις αποκαλύψεις για τις «ανυπόστατες» ιατρικές γνωματεύσεις που προσκόμισε ο 39χρονος αλλά και την ιατρική εξέταση που άνηκε σε άλλον ασθενή!
Την έρευνα για τις δυσώδεις συνθήκες αποφυλάκισης του συγκεκριμένου καταδίκου, που μέχρι την περασμένη Παρασκευή διενεργούσε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, πλέον θα πραγματοποιήσει η εισαγγελία Διαφθοράς, υπό την επικεφαλής της κυρία Ελένη Τουλουπάκη. Η ανάθεση της έρευνας στην εισαγγελία Διαφθοράς έγινε με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κυρίας Ξένης Δημητρίου, προκειμένου να εποπτεύεται από κοντά από την εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Γιατροί μέλη επιτροπών, που «έδωσαν» ποσοστό αναπηρίας στον Α. Φλώρο άνω του 67% για ψυχιατρικούς λόγους (υποτροπιάζουσα καταθλιπτική διαταραχή), για νευρολογικούς (επιληψία) και για αναπνευστικούς (σύνδρομο υπνικής άπνοιας και ήπιο αποφρακτικό σύνδρομο), θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στην εισαγγελία Διαφθοράς που θα αναζητήσει ακόμη και τυχόν διάπραξη του αδικήματος της δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος!
Το πλαίσιο που θα κινηθεί η έρευνα από την εισαγγελία Διαφθοράς, προδιαγράφεται ξεκάθαρα από τα αδικήματα που η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς καλείται να διερευνήσει.
Συγκεκριμένα, η κυρία Τουλουπάκη θα διερευνήσει τυχόν διάπραξη αδικημάτων όπως: «Έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδή αναφορά στην αρχή» αλλά και «ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Αρ. Φλώρου καθώς και «παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρών.
Ως εκ τούτου μοιραία στο «κάδρο» της εισαγγελικής έρευνας αναμένεται να μπουν οι γιατροί της επιτροπής του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) που αξιολόγησαν και πιστοποίησαν την αναπηρία του συγκεκριμένου κατάδικου, άλλα πρόσωπα που τυχόν βρίσκονται πίσω από τις καταγγελλόμενες ως πλαστογραφημένες ιατρικές γνωματεύσεις καθώς και πρόσωπα που έχουν ρόλο στις φυλακές είτε ως κρατικοί υπάλληλοι είτε ως συνεργαζόμενοι.
Εν τω μεταξύ, χθες μια ακόμη αποκάλυψη για τις συνθήκες αποφυλάκισης του 39χρονου ήρθε να προστεθεί στα όσα είχαν προηγηθεί με τις δημόσιες τοποθετήσεις γιατρών που διέψευδαν ότι έχουν βάλει τις υπογραφές τους σε γνωματεύσεις και εξετάσεις του 39χρονου.
Η αποκάλυψη έγινε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και σύμφωνα με αυτή, η πνευμονολογική εξέταση με την οποία ο Αρ. Φλώρος έλαβε ποσοστό αναπηρίας 70% και εγκρίθηκε η αποφυλάκισή του… ανήκει σε άλλον ασθενή!
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η εξέταση ανήκει σε ασθενή, ο οποίος όντως αντιμετωπίζει σοβαρό πνευμονολογικό πρόβλημα.
Μάλιστα, φέρεται να υπάρχει και δεύτερο έγγραφο, το οποίο υπογράφει ο επικεφαλής της πνευμονολογικής μονάδας του νοσοκομείου στο οποίο πιστοποιείται η πάθηση.
Ωστόσο, ο γιατρός που υπογράφει το συγκεκριμένο έγγραφο αρνείται πως έχει εξετάσει τον 39χρονο.
Πηγή:protothema.gr